Újpest: profi szerződést kötöttek a klub fiatal tehetségével

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.05.03. 13:09
null
Tamási Domonkos ebben az idényben 27-szer lépett pályára az Újpest második csapatában (Fotó: ujpestfc.hu)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest a hivatalos honlapján jelentette be, hogy profi szerződést kötött Tamási Domonkossal, a klub 18 éves tehetségével.

A 2004-es születésű Tamási 2020-ban érkezett a Budapest Honvédtől az Újpesthez, ahol az U16-os csapattól az NB III-as egyesületig fokozatosan haladt előre. A 18 éves támadó ebben az idényben 21-szer kezdőként, míg hatszor csereként beállva lépett pályára az Újpest második csapatában. Ezeken a találkozókon két gólt szerzett.

„Rengeteget fejlődött mióta idekerült, rendkívül jó az egy az egy elleni párharcokban, kiválóan cselez és nagyon gyors. Ezeknek köszönhetően könnyen meg tudja bontani az ellenfelek védelmét, remélem, hogy mielőbb eljut odáig, hogy a nagyok közt is bemutatkozzon” – mondta Tamási kapcsán Víg Péter, a Újpest utánpótlásának operatív igazgatója, és az NB I-es keretének másodedzője.

„Ez egy óriási dolog az életemben, nagyon izgatott vagyok, hiszen gyerekkorom óta arról álmodtam, hogy profi szerződést kapjak. Úgy gondolom, hogy az alázatos munkámnak és a szerénységemnek köszönhetem, hogy eljutottam idáig, a pályán pedig a sebességemmel és a védők lefutásával tűnök ki legfőképpen” – nyilatkozta a klub honlapjának Tamási Domonkos.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik