Vasas: Hidi Patrik szebb jubileumi meccset tervezett…

CS. A.CS. A.
Vágólapra másolva!
2023.02.15. 08:54
null
Hidi Patrik már a 301. bajnokijára összpontosít (Fotó: Nemzeti Sport)
Hidi Patrik, az angyalföldiek középpályása háromszázadik élvonalbeli bajnokiját játszotta vasárnap – a futballista beszélt a legszebb emlékéről, a bennmaradásról és a négyszázadik NB I-es mérkőzéséről is.

Lejátszotta háromszázadik NB I-es mérkőzését Hidi Patrik, a Vasas középpályása – igaz, a jubileumi fellépés nem sikerült fényesre az Újpest ellen vasárnap…

„Nyilván úgy készültem, hogy nyerünk a háromszázadik élvonalbeli bajnokimon, sajnálom, hogy vereséget szenvedtünk az Újpesttől, fontos lett volna, hogy legalább egy pontot szerezzünk    – mondta lapunknak a Vasas 32 esztendős középpályása, utalva a lila-fehérek elleni (0–1) kudarcra. A játékos 281 bajnokit a Honvéd, tizenkilencet pedig az angyalföldiek színeiben játszott le. –   A meccs képe alapján rászolgáltunk volna a döntetlenre, de újra bebizonyosodott, hogy bár helyzetekig eljutunk, nem használjuk ki őket. Árulkodó statisztika, hogy a három tavaszi bajnokinkon csupán egy gólt szereztünk.

Nincs mit tenni, menni kell előre, a legközelebbi bajnokin, Zalaegerszegen nyernünk kell! Annak ellenére, hogy a ZTE FC szintén nincs csúcsformában, biztosan kemény csata lesz, hiszen Ricardo Moniz vezetőedzővel agresszív, letámadáson, sok futáson alapuló csapatjátékot láthatunk Zetétől. Ami a háromszázas határt illeti: büszke vagyok rá, hogy harminckét évesen elértem, ráadásul úgy, hogy két idényben légióskodtam: előbb a spanyol Real Oviedóban, majd a kazah Irtis Pavlodarban.

A legemlékezetesebb itthoni meccsem? Egyből az első ugrik be, tizennyolc évesen a Paks ellen mutatkoztam be a Bozsik-stadionban, s szép gólt szereztem. Bár sérülés miatt nem játszhattam, szívesen gondolok vissza a Videoton elleni »bajnoki döntőre« is, hat éve megnyertük a Honvéddal az aranyat, s az utolsó fordulóban dőlt el a bajnoki cím sorsa. Büszke vagyok rá, hogy mindössze két alkalommal állítottak ki, s egyszer sem kaptam egyből pirosat – rendre taktikai jellegű szabálytalanságot követtem el.”

Hidi Patrik még elérheti a négyszáz NB I-es összecsapást is, ehhez persze elengedhetetlen, hogy ne hátráltassák sérülések.

„Hogy ez összejöjjön, körülbelül még három idényt kell lehúznom az NB I-ben, remélem, sikerül. De egyelőre nem ez a határ foglalkoztat, hanem hogy benn maradjunk az élvonalban. Ennél jelenleg nincs fontosabb cél!”  

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik