Felkészülés: hármat kapott a Puskás, ikszelt a Mezőkövesd

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.01.11. 17:40
null
A zuhogó esőben ikszelt a Legiával a Mezőkövesd (Fotó: legia.com)
A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (NB I) szereplő Puskás Akadémia FC 3–0-s vereséget szenvedett a svájci Young Boys elleni felkészülési találkozón. Az ezzel egy időben zajló törökországi edzőmeccsen a Mezőkövesd gól nélküli döntetlent játszott a lengyel Legia Warszawával.

 

A gól nélküli első játékrész után – a svájci klubhonlap tájékoztatása szerint – bedarálta a felcsútiakat a félidőben sort cserélő Young Boys. A felcsúti együttes oldala szerint a második félidőben Hornyák Zsolt gárdája már csak elvétve jutott el a svájci kapuig. A sárga-feketék góljait Fassnacht, a szép szóló után betaláló Itten és Monteiro szerezték.

Nem született gól, de annál eseménydúsabbra sikeredett a Mezőkövesd Legia elleni mérkőzése – számol be a lengyel klub szöveges közvetítése. A varsói csapat a 19. percben veszélyeztetett először, de Piscitelli hárítani tudta Joshua szabadrúgását. Bő tíz perccel később már az olasz kapus sem tudott segíteni, de a játékvezető kezezés miatt érvénytelenítette a találatot.

Pillanatokkal később a sárga-kékek kerültek ziccerbe, a Legia kapusa azonban védeni tudott. A továbbiakban számos helyzetet dolgozott ki a lengyel rekordbajnok, a gólszerzés nem jött össze, ahogy az időnként megvillanó Mezőkövesd sem tudott élni a lehetőséggel. A 79. percben egy meg nem nevezett kövesdi támadó piros lapot kapott durva szerelésért, ám az eredményen ez már nem változtatott – 0–0 lett a vége.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Young Boys (svájci)–Puskás Akadémia 3–0
Estepona (Spanyolország)
Puskás Akadémia:
Markek – Noel, Batik, Stronati, Ormonde-Ottewill – Van Nieff, Kern M., Corbu, Komáromi – Slagveer, Colley. Csereként játszott: Auerbach, Mezgrani, Babós, Spandler, Favorov, Plsek, Puljic, Gruber, Zahedi, Nagy Zs., Dusinszki. Vezetőedző: Hornyák Zsolt
Gólszerző:
Fassnacht (51.), Itten (64.), Monteiro (74.)

Mezőkövesd–Legia Warszawa (lengyel) 0–0
Belek (Törökország)

Mezőkövesd: Piscitelli – Kállai K., Lukic (Márkus, 70.), Beriasvili, Filip (Lehoczky, 65.) – Karnyicki (Zahary, 70.), Brtan – Molnár G. (Kállai Z., 75.), Cseri (Lakveheliani, 65.), Vajda (Csontos, 75.) – Besirovic. Vezetőedző: Kuttor Attila

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik