Csupasport: Ferenczi Istvánnak jó hír a téli futball-vb

Vágólapra másolva!
2022.09.08. 18:57
Ferenczi István, az NB I-es paksi futballcsapat erőnléti edzője nehezen egyezteti össze munkájával az ultrafutást, de megoldja, s a téli világbajnokságnak köszönhetően indulni fog az idei Spartathlonon.

„Nyilván a futóversenyek általában hétvégére esnek, ezért nagyon nehéz lesz kiviteleznem, hogy elinduljak, hiszen a meccsek is hétvégén vannak – mondja a Csupasportnak Ferenczi István, aki már részt vett a Pheiddipidész Runon is, ami a Sparthatlon dupla távja, Athén–Spárta, majd Spárta–Athén az útvonal, 494 kilométer hosszú. – Nekünk a hosszabb szünet ugye télen van, januárban, olyankor viszont nem nagyon vannak futóversenyek, úgyhogy próbálom megragadni minél többször azt a kevés lehetőséget, hogy el tudjak menni bármilyen versenyre. A heti edzésmunkám nem változott, inkább a versenyekből van most kevesebb. Mivel most a katari világbajnokság miatt a futballbajnokság hamarabb ér véget, el tudok menni a Spartathlonra.”„Nyilván a futóversenyek általában hétvégére esnek, ezért nagyon nehéz lesz kiviteleznem, hogy elinduljak, hiszen a meccsek is hétvégén vannak – mondja a Csupasportnak Ferenczi István, aki már részt vett a Pheiddipidész Runon is, ami a Sparthatlon dupla távja, Athén–Spárta, majd Spárta–Athén az útvonal, 494 kilométer hosszú. – Nekünk a hosszabb szünet ugye télen van, januárban, olyankor viszont nem nagyon vannak futóversenyek, úgyhogy próbálom megragadni minél többször azt a kevés lehetőséget, hogy el tudjak menni bármilyen versenyre. A heti edzésmunkám nem változott, inkább a versenyekből van most kevesebb. Mivel most a katari világbajnokság miatt a futballbajnokság hamarabb ér véget, el tudok menni a Spartathlonra.”

Nem könnyű egyeztetni a munkát az ultrafutással, de a hétköznapokban is megoldja Ferenczi István, akiről bővebben olvashat a Csupasport honlapján.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik