Ikszelt a Mezőkövesd a Gyirmóttal

DOROS LÁSZLÓ (ÖSSZEFOGLALÓ), ORBÁN ISTVÁN (PERCRŐL PERCRE)DOROS LÁSZLÓ (ÖSSZEFOGLALÓ), ORBÁN ISTVÁN (PERCRŐL PERCRE)
Vágólapra másolva!
2021.08.22. 15:32
null
Nagy küzdelem a Mezőkövesd (sárgában) és a Gyirmót mérkőzésén – csak a gólok hiányoztak (Fotó: Török Attila)
A Gyirmót kezdett jobban a Mezőkövesd otthonában az NB I 4. fordulójában, de nem tudta gólra váltani a kapura lövéseket. A folytatásban már a házigazda volt aktívabb, de gól akkor sem született, így döntetlennel zárult a meccs.

LABDARÚGÓ NB I
4. FORDULÓ

Mezőkövesd–Gyirmót FC 0–0
Mezőkövesd, Városi Stadion, 700néző. Vezette: Bogár Gergő

Nem tekint vissza veretes múltra a Mezőkövesd és a Gyirmót párharca. Mi sem jelzi ezt jobban, mint hogy az első osztályban előzőleg összesen háromszor csaptak össze. Egyszer győzött a Mezőkövesd, két mérkőzés döntetlennel végződött, így adta magát a kérdés: vajon javít-e mérlegén az újonc?

A kövesdieket irányító Pintér Attila felhívta játékosai figyelmét a párharcok fontosságára és a helyzetek jó kihasználására. Azt is nyomatékosította, csak a három pont megszerzésével lenne elégedett. Csertői Aurél, a Gyirmót trénere egy, Pintér Attila öt helyen változott a kezdőcsapat összetételén a legutóbbi fordulóban pályára küldötthöz képest. Csertőinek ugyanakkor az okozott főfájást, hogy egyik belső védőjére (Hudák Dávid, Cornel Ene) sem számíthatott sérülés miatt. A hazaiaknál először jutott lehetőséghez az olasz kapus, Riccardo Piscitelli és a spanyol védő, Héctor Martínez. A Gyirmót csupa magyar játékossal kezdte a mérkőzést.

A hazaiak azonnal kapujához szorították ellenfelüket, Major Martin villámgyorsan sárga lapot kapott, mert letarolta Dino Besirovicot. Aztán Marin Jurina sárgult be, mert felrúgta Karacs Dánielt. Öt perc sem telt el, Herjeczki Kristóf is kapott egyet reklamálásért – ha így kezdődik, mi lesz itt a végére?

Szerencsére csillapodtak az indulatok, és a labda lett a főszereplő, jóllehet sok volt a hiba, hiányoztak a lövések és a helyzetek. Herjeczki szerezhetett volna csapatának vezetést, de óriási ziccert rontott, illetve Piscitelli mentett bravúrral. Nem sokkal később Jurina kísérleténél a túlvégen Hársfalvi András is a helyén volt. Nekibátorodott az újonc, ezt több szöglet kiharcolása jelezte. Fájdalom, a színvonal nem emelkedett, sok volt az üresjárat, a kapuk ritkán forogtak veszélybe. Aztán Madarász Márk eltörte a labdát a tizenegyespontnál, eseménytelen játékkal múlatták az időt a csapatok.


A Mezőkövesd csapatkapitánya Cseri Tamás nélkül jött ki a második félidőre. A rekkenő hőségben megpezsdült a játék, ismét a hazaiak diktálták az iramot, Martínez a kapu fölé fejelt három méterről, nagy volt a nyomás, szinte egykapuzott Pintér Attila együttese.

A Gyirmót beszorult, erejét lekötötte a védekezés, támadásvezetésre nem maradt ereje. A sorozatos hazai akciók láttán az volt a kérdés, mikor omlik össze a vendégek védelme, amelynek tagjai sok esetben arra rúgták a labdát, amerre éppen álltak. Húsz perccel a vége előtt aztán ismét Herjeczki nyargalhatott egyedül a kövesdi kapu elé, de a bal felső sarok mellé tekerte a labdát.

A hazaiak nagy erőket mozgósítottak a gól megszerzése érdekében, de egyre feszültebben futballoztak, míg ellenfelük kivárásra játszott, leste a kínálkozó alkalmat, hogy lecsaphasson. A Mezőkövesd egyre inkább görcsössé és kapkodóvá vált, ami nem vezetett eredményre, sovány vigasz neki a Gyirmót elleni veretlensége megőrzése.

Ami az újoncot illeti, ebben a bajnokságban immár harmadszor szerzett pontot, igaz, mindannyiszor egyet, vagyis továbbra is nyeretlen.


AZ ÁLLÁS
1. Kisvárda 4 3 1 7–5 +2 9
2. Mezőkövesd 4 2 1 1 7–8 –1 7
3. Puskás Akadémia 3 2 1 6–8 –2 6
4. Debreceni VSC 4 1 2 1 10–8 +2 5
5. Mol Fehérvár 3 1 2 4–3 +1 5
6. Paksi FC 4 1 1 2 12–10 +2 4
7. MTK Budapest 3 1 1 1 3–3 0 4
8. Zalaegerszegi TE 4 1 1 2 6–8 –2 4
9. Budapest Honvéd 4 1 1 2 5–7 –2 4
10. Ferencvárosi TC 2 1 1 5–3 +2 3
11. Gyirmót FC Győr 4 3 1 3–4 –1 3
12. Újpest FC 3 2 1 4–5 –1 2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik