MK: Amit megspóroltak a meccsen, azt most lefutják – Waltner

Vágólapra másolva!
2019.09.22. 13:24
Mint arról beszámoltunk, a labdarúgó Magyar Kupa első főtáblás fordulójában az élvonalbeli Kaposvár 4–0-ra legyőzte a megyei I. osztályú Soltvadkertet. A mérkőzés után a Rákóczi edzője, Waltner Róbert az M4 Sport kamerája előtt meglehetősen keményen értékelte a látottakat.

„Nem akartuk lebecsülni az ellenfelet, így minél több gólt kellett volna rúgnunk, hogy megadjuk nekik a tiszteletet, hogy megmutassuk, mi vagyunk a jobb csapat. De a második félidei játékunk… Én teljesen mást kértem a csapattól. Ki kellett volna jönnie, hogy mi mindennap edzünk, míg az ellenfelünk nem. Ők egy amatőr együttes, míg mi profik vagyunk, ennek ellenére nem lehetett észrevenni, hogy mi átfutottunk volna az ellenfelünkön. Sokkal nagyobb különbségnek kellett volna lennie, és ez mentalitásbeli probléma. Néhány ember nem úgy állt a mérkőzéshez, ahogy én szerettem volna, ezért futnak most… Amit megspóroltak a meccsen, azt most lefutják. Nem vagyok elégedett, ám nem az eredménnyel, az nem annyira érdekel. A mentalitás része aggaszt. Már több mint két éve azt mondom a játékosaimnak, hogy mentálisan mindig rendben kell lenni. Párszor letérnek a helyes útról, de ilyenkor vissza kell terelni őket” – idézi Waltner Róbertet az m4sport.hu.„Nem akartuk lebecsülni az ellenfelet, így minél több gólt kellett volna rúgnunk, hogy megadjuk nekik a tiszteletet, hogy megmutassuk, mi vagyunk a jobb csapat. De a második félidei játékunk… Én teljesen mást kértem a csapattól. Ki kellett volna jönnie, hogy mi mindennap edzünk, míg az ellenfelünk nem. Ők egy amatőr együttes, míg mi profik vagyunk, ennek ellenére nem lehetett észrevenni, hogy mi átfutottunk volna az ellenfelünkön. Sokkal nagyobb különbségnek kellett volna lennie, és ez mentalitásbeli probléma. Néhány ember nem úgy állt a mérkőzéshez, ahogy én szerettem volna, ezért futnak most… Amit megspóroltak a meccsen, azt most lefutják. Nem vagyok elégedett, ám nem az eredménnyel, az nem annyira érdekel. A mentalitás része aggaszt. Már több mint két éve azt mondom a játékosaimnak, hogy mentálisan mindig rendben kell lenni. Párszor letérnek a helyes útról, de ilyenkor vissza kell terelni őket” – idézi Waltner Róbertet az m4sport.hu.

SOLTVADKERTI TE (Bács-Kiskun megyei I.)–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI 0–4 (0–3)
Soltvadkert, 350néző.Vezette:Kovács J. Zoltán (Illés Tamás, Schweighardt Dániel)
SOLTVADKERT:Frittmann – Frei, Rózsa B., Dobosi, Nagy Sz. – Márki, Szalai Á., Molnár E. (Szamosi P., 67.), Radics – Szabó Sz. (Font, 59.) – Tóth Á. (Soproni, 74.).Edző:Holczimmer Tamás
KAPOSVÁR:Slakta – Vachtler, Nagy T., Szabó A. (Jakimiv, a szünetben), Fodor M. – Nagy J. (Nagy K., a szünetben), Szakály A. – Nagy R. (Borbély Á., 67.), Beliczky, Poplatnik – Balázs Zs.Vezetőedző:Disztl László
Gólszerző:Balázs Zs. (0–1) a 14., Vachtler (0–2) a 26., Nagy R. (0–3) a 28., Nagy K. (0–4) a 75. percben
MESTERMÉRLEG
Holczimmer Tamás:– Büszke vagyok a játékosaimra, mert erőnlétben felvették a versenyt NB I-es ellenfelünkkel. A szépítés nem sikerült, de a hozzáállásra lehet építenünk megyei szinten. Jövőre is szeretnénk egy élvonalbeli csapatot vendégül látni.
Disztl László:– Nagy előnyt szereztünk az első félidőben, utána azonban kényelmesebben futballoztunk, s ez nem tetszett. Nagyobb koncentrációval így is több gólt szerezhettünk volna.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik