FTC: Nagyon nehéz ellenfelet kaptunk, lehetett volna kegyesebb a sors – Orosz Pál

T. M.T. M.
Vágólapra másolva!
2019.07.06. 10:43
null
Orosz Pál szerint lehetett volna kegyesebb is hozzájuk a sors (Fotó: fradi.hu)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros vezérigazgatója, Orosz Pál interjút adott a Fradi.hu-nak, amiben elmondta, lehetett volna kegyesebb is hozzájuk a sors, amikor a Ludogoreccel sorsolták össze a csapatot a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében.

 

A Ferencváros az elmúlt hetekben kétszer is Ausztriában edzőtáborozott. A vezérigazgató szerint messzemenő következtetéseket nem lehet levonni a felkészülési mérkőzésekből, ám készen áll a csapat a Ludogorec elleni Bajnokok Ligája-selejtezőre, amelyen – az elmúlt években elnézve a bolgár csapat formáját – nem feltétlenül a zöld-fehér gárda az esélyes.

Nagyon nehéz ellenfelet kaptunk, ennél lehetett volna hozzánk kegyesebb a sors, de volt olyan a korábbi években, amikor kegyesebb volt, amikor azt hittük, könnyebb dolgunk lesz, aztán minden másképpen alakult. Ez is megmutatja, hogy ezen a szinten, a selejtezők szintjén mára nagyjából kiegyenlítődtek az erőviszonyok. Természetesen ugyanúgy vannak favoritok és kevésbé esélyes csapatok, ám éppen az elmúlt évek tapasztalatai alapján mondom, hogy ha bárki úgy gondolná, akár a keretek értéke alapján esetleg a Ludogorec jobb esélyekkel indul, én úgy gondolom, hogy a nálunk zajló munka és a rendelkezésre álló háttér kiegyenlíti az erőviszonyokat” – nyilatkozta Orosz Pál, majd azt is elmondta: ahogyan korábban sokszor hangoztatta, valamelyik európai kupasorozat csoportkörébe be kell jutnia az együttesnek.

A szakvezető elárulta, biztosan várhatóak még változások a keretben, hiszen javában tart a nyári átigazolási időszak, és a bajnokság kezdetéig is egy hónap hátravan.

Orosz Pált tagja volt annak a munkacsoportnak, amely egy új, harmadik számú európai kupasorozat kidolgozásán munkálkodott. A Ferencváros vezérigazgatója elmondta, megszületett a döntés arról, hogy mindhárom kupa 32 csapatos lesz, viszont a Bajnokok Ligája és az Európa-liga mellett induló sorozat karakterisztikája még kidolgozás alatt áll, de ebben ő már nem érintett.

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ
1. mérkőzés
FERENCVÁROS
(magyar)–Ludogorec (bolgár)
Budapest, Groupama Aréna, július 10., 20 óra
Visszavágó
Ludogorec
(bolgár)–FERENCVÁROS (magyar)
Razgrad, Ludogorec Aréna, július 17., 19.30

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik