MK: édesapja nagyon örült, amikor Banó-Szabó Bencét lecserélték

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.28. 09:26
Egyik szeme sír, a másik nevet a Duna Aszfalt Tiszakécske vezetőedzőjének, Szabó Istvánnak, miután csapata kiesett a labdarúgó Magyar Kupából, fia, Banó-Szabó Bence azonban a Budapest Honvéd színeiben továbbra is versenyben van a végső győzelemért. Mint ismert, a kispestiek 2–1-es összesítéssel jutottak a nyolc közé, a visszavágón a Tiszakécskével 1–1-es döntetlent játszva. A mérkőzés után apa és fia állt az NSO Tv kamerája elé.



Meccs utána győztes mindig cukkolja a vesztest,most azonban szó sincs erről. Sőt, Szabó István a két csapat kupapárharca után azonnal Honvéd-szurkolóvá lett. De amíg a tiszakécskeiek és a kispestiek versenyt futottak az MK negyeddöntőjéért, próbálta gyakran hívogatni telefonon Bencét.


Meccs utána győztes mindig cukkolja a vesztest,most azonban szó sincs erről. Sőt, Szabó István a két csapat kupapárharca után azonnal Honvéd-szurkolóvá lett. De amíg a tiszakécskeiek és a kispestiek versenyt futottak az MK negyeddöntőjéért, próbálta gyakran hívogatni telefonon Bencét.

„Érdeklődtem, egészségi állapotáról kérdezgettem, de hát nem akart válaszolni soha” – mondja az édesapa, akitől a fia, Banó-Szabó Bence veszi át a szót. – Valóban kaptam tőle hívásokat, de próbáltam rejtélyes lenni, néha felvettem, néha nem. De nem is ez a fontos, hanem most boldog vagyok, hogy továbbjutottunk. Büszke vagyok apára és a csapatára is, mert nagyon jól felkészültek belőlünk, jó mérkőzést játszottunk, s el kell ismerni, hogy néhol jobban is játszottak, mint mi.”

Szabó István nem titkolta, a fiára külön is készültek.

„Igazi szervezőjátékos, az odavágón és ma is nagyon jól játszott. Igyekeztünk szűkíteni a területet, mert képes nagyon jó utolsó passzokat adni. Örültem nagyon, amikor lecserélték.”

Videónkból az is kiderül, Bence hogyan élte meg, hogy az ellenfél kispadjánál édesapját látja, valamint miért volt kicsit mérges, amikor Supka Attila a 60. percben lecserélte. Emellett beszélt arról is, hogy jogosnak tartja-e a Honvéd-szurkolók mérkőzés végén megfogalmazott kritikáját.

Arra is kitért még a késő esti sorsolás előtt, hogy NB II-es ellenfélnek örülnének leginkább a negyeddöntőben. Nos, ez teljesült is, hiszen a Budapest Honvéd a Budaörssel mérkőzik meg az elődöntőbe jutásért.

Budapest Honvéd–Duna Aszfalt Tiszakécske (NB II) 1–1(1–0)
Hidegkuti Nándor Stadion, 1579néző,V:Szilasi Szabolcs (Szert Balázs, Varga Gábor)
BP. HONVÉD:Horváth A. – Temesvári, Lovric, Skvorc – Bamba – Heffler T., Szendrei, Banó-Szabó (Gazdag, 60.), Kukoc – Májer (N'Gog, 66.), Danilo (Cipf, a szünetben)
Vezetőedző:Supka Attila
TISZAKÉCSKE:Helesfay – Benkó (Huszti A., 39.), Ludánszki, Csáki, Polyák – Stoiacovici (Mihály D., 64.), Horváth A. – Gréczi M. (Szabó D., a szünetben), Kocsis G., Kirchner – Puskás Z.
Vezetőedző:Szabó István

Gólszerző:Danilo (1–0) a 30., Szabó D. (1–1) a 46. percben

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik