Potya után öngól: a Vidi döntetlent játszott a Pakssal

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2018.07.28. 19:20
null
Nagy csatában ikszelt egymással a Vidi és a Paks (Fotó: Török Attila)
A labdarúgó NB I második fordulójában a Mol Vidi FC pályaválasztóként 1–1-es döntetlen játszott a Pakssal a felcsúti Pancho Arénában.

LABDARÚGÓ NB I
2. FORDULÓ

Mol Vidi FC–Paksi FC 1–1 (Simon Á. 28. – öngól, ill. Simon A. 22.)
Felcsút,
Pancho Aréna, 1058 néző. Vezette: Solymosi

A MÉRKŐZÉS ONLINE TUDÓSÍTÁSÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Nem hétköznapi góllal szerzett vezetést a Paks.

Na, nem azért, mert a találat szombaton esett, sokkal inkább a megbízhatóságáról ismert Kovácsik Ádám bakija miatt marad emlékezetes… A kapus keze közül kicsúszott a labda, hiába huppant nagyot a földre, a látvány Solymosi Péter játékvezetőt nem hatotta meg – vezetett a Paks.

Simon András gólja Kovácsik Ádám hibája után


A bíró döntését nem érhette kritika, a kapu mögötti szektorból egyébként is nyolcvan szempár leste Solymosi Péter mozdulatait, ugyanis a Komárom-Esztergom megyei játékvezetők Erős Gábor vezetésével a környéken edzőtáboroznak, piros egyenpólójukban beleolvadtak a fehérvári szurkolók közé.

A vezetés megszerzése Csertői Aurélra sem gyakorolt nagy hatást, az eltiltása miatt a találkozót a lelátóról néző tréner a tőle jól megszokott rezzenéstelen arccal vette tudomásul a gólt. Jól is tette, hogy nem vitte túlzásba az örömködést, hiszen hat perccel később egyenlített a Mol Vidi FC (1–1) – kezdődhetett minden elölről. A két csapat próbált ésszel futballozni, Danko Lazovicsék és Haraszti Zsolték is próbáltak a földön, a labdát lábról lábra járatva előre jutni, de ez nem azt jelentette, hogy ne lett volna hiba a játékban – sőt.

A fehérváriak a labdavesztések után többször is visszatámadtak, ám a mozgássorba nem egyszer hiba csúszott. Hiába rontott ki a helyéről a jobb oldalon Loic Nego, az előtte futballozó Kovács István és az elöl játszó Sztefan Scsepovics, a vendégek az első félidőben nem egyszer könnyedén, három passzal túljutottak rajtuk. Az első negyvenöt percben két gól született ugyan, ám rendkívül kevés volt az átlövés, a tizenhatoson belüli veszélyes szituáció.

A fordulás után pedig a magyar futball egyik legnagyobb problémája rajzolódott ki a pályán: a játékot többször is feleslegesen kellett félbeszakítani. A futballisták rengeteget reklamáltak, voltak ugyan kemény belépők, de a játékosok akkor is szóvá tették a sérelmeiket, amikor jogosan ment tovább a játék, Solymosi Péter nem véletlenül rántotta elő többször is szövegelésért a sárga lapot.

A székesfehérváriak a második félidőben megpróbálták ráerőltetni az akaratukat a paksiakra, s hogy a produkcióval Marko Nikolics sem volt elégedett, jól mutatta, hogy egyszerre kettőt is cserélt, Huszti Szabolcsot és Marko Scsepovicsot is pályára vezényelte. A kép ettől túl sokat nem változott, a labda továbbra is zömében a vendégek térfelén pattogott, de a Vidi nem futballozott jól, nem tudott mit kezdeni a tömörülő paksi védelemmel. Sőt, nagyobb helyzetei a hajrában a vendég zöld-fehéreknek voltak, kétszer is kis híján megszerezték a vezetést, a hazaiak örülhettek, hogy megúszták kapott gól nélkül. Noha előzetesen magabiztos Mol Vidi-győzelmet jósoltunk, a Paks rászolgált a döntetlenre, az idény első megszerzett pontja alighanem az öltöző hangulatának is jót tesz.

A fehérváriak huszonharmadik hazai mérkőzésükön is veretlenek maradtak, ám a szombati teljesítményükre nem lehetnek büszkék – a jövő heti, bolgár Ludogorec elleni BL-selejtező-visszavágón ez a játék kevés lesz…

A MÉRKŐZÉS ONLINE TUDÓSÍTÁSÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

NB I, 2018–2019, 2. FORDULÓ
JÚLIUS 28., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Diósgyőri VTK–Puskás Akadémia 2–2
Miskolc, DVTK-stadionKarakó Ferenc
4349
Mol Vidi FC–Paksi FC 1–1
Felcsút, Pancho Aréna
Solymosi Péter
1058
Debreceni VSC–Mezőkövesd 1–1
Debrecen, Nagyerdei Stadion
Pintér Csaba
3228
JÚLIUS 29., VASÁRNAP
18.00: Bp. Honvéd–KisvárdaBudapest, Bozsik József Stadion
Farkas Ádám
18.00: Haladás–Újpest FC
Szombathely, Haladás-stadion Erdős József
18.00: MTK Budapest–Ferencváros
(Tv: M4 Sport)
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion Kassai Viktor
TABELLA •GÓLLÖVŐLISTA
AZ ÁLLÁS
1. Mol Vidi FC 2 1 1 5–1 +4 4
2. Mezőkövesd Zsóry FC 2 1 1 4–2 +2 4
3. Debreceni VSC 2 1 1 2–1 +1 4
4. Ferencvárosi TC 1 1 4–1 +3 3
5. MTK Budapest 1 1 2–0 +2 3
6. Budapest Honvéd 1 1 3–2 +1 3
7. Puskás Akadémia FC 2 1 1 2–3 –1 1
8. Paksi FC 2 1 1 2–4 –2 1
9. Diósgyőri VTK 2 1 1 3–6 –3 1
10. Szombathelyi Haladás 1 1 2–3 –1 0
11. Újpest FC 1 1 0–2 –2 0
12. Kisvárda 1 1 0–4 –4 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik