FTC: 1 millió euróra becsült brazil kiszemeltről tárgyalnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.12. 09:26
null
Marcos Pedroso a Fradi kiszemeltje (Fotó: archív)
A Ferencváros vezetőedzője, Thomas Doll már többször elmondta, hogy balhátvéd poszton még erősíteni szeretne, a Nemzeti Sport úgy értesült, hogy a 23 éves brazil Marcos Pedroso a kiszemelt.

Balhátvéd poszton a Fradinál korábban egy afrikai játékos, az elefántcsontparti Constant Djakpa került képbe, de miután az ő szerződtetése lekerült a napirendről, új jelöltek után nézett a Ferencváros.

A legújabb kiszemelt a legutóbb kölcsönben, a török élvonalbeli Gaziantepsporban játszó Marcos Pedroso, aki a Figueirense játékosa. Fél éves kölcsönszerződése lejártával elvileg vissza kell térnie Brazíliába, a török első osztályban 15 bajnokin játszott, egy gólt szerzett.

Úgy tudjuk, a Ferencváros megkezdte a tárgyalásokat a szerződtetése érdekében, a Transfermarkt egymillió euróra becsüli a futballista értékét, de alighanem ennél jóval kisebb összegért érkezhet Magyarországra, ha sikerül megállapodni az átigazolásáról.

Marcos Pedroso hazájában több klubban is szerepelt már, a brazil élvonalban 70 meccsen játszott, egy gól és öt gólpassz került még a neve mellé.

Válogatás Marcos Pedroso legjobb pillanataiból

A balhátvéd poszt egyébként érdekes a Ferencváros esetében, mert a télen a távozó Cristian Ramírez helyére ebbe a pozícióba érkezett a német Janek Sternberg, de Thomas Doll láthatóan nem elégedett vele. Pedig tavasszal az InStat elemzőrendszer statisztikái alapján többször is bekerült a forduló válogatottjába, gólt és gólpasszt is jegyzett. Viszont az El-selejtező első fordulója előtt még a benevezett keretből is kikerült, és a Jelgava ellen inkább az egyébként jobbhátvéd Botka Endre szerepelt a bal oldali védő posztján. Igaz, az El-selejtező e heti, második fordulója előtt Sternberg visszakerült a kupakeretbe.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:
Bőle Lukács (CSM Politehnica Iasi – Románia), Fernando Gorriarán (uruguayi, River Plate – Uruguay), Otigba Kenneth (magyar-nigériai, Heerenveen – Hollandia, legutóbb kölcsönben Kasimpasa – Törökország), Priskin Tamás (Slovan Bratislava – Szlovákia), Rui Pedro (portugál, CSZKA Szófia – Bulgária, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők: –
Kölcsönből visszatérők*: Lovrencsics Balázs (Soroksár)
*A hivatalosan az FTC játékosának számító, de a Fradiban az NB I-ben nem szereplő, régóta az NB II-es Soroksárnál kölcsönben lévő játékosokat nem tüntettük fel, kivéve az FTC-hez csatlakozó Lovrencsics Balázst.
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: Derekas Zoltán, Gera Dávid, Kundrák Norbert, Mazzonetto Alessio, Mazzonetto Nicoló, Nagy Gábor, Novák Zsombor, Patik Márton, Pergel Bence, Vida Kristóf
Kiszemeltek: Marcos Pedroso (brazil, Figueirense – Brazília, legutóbb kölcsönben Gaziantepspor – Törökország)
Távozók: Csilus Tamás (soroksári kölcsön után Nyíregyháza), Vladan Csukics (szerb, visszavonult), Emir Dilaver (osztrák, Lech Poznan – Lengyelország, szabadon igazolhatóként), Dragóner Filip (Nyíregyháza, kölcsön után végleg), Haris Attila (soroksári kölcsön után Balmazújváros), Oliver Hüsing (német, Hansa Rostock – Németország), Jova Levente (soroksári kölcsön után Nyíregyháza), Michal Nalepa (lengyel, Lechia Gdansk – Lengyelország, szabadon igazolhatóként), Radó András (Puskás Akadémia), Florian Trinks (német, Chemnitzer FC – Németország, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: Derekas Zoltán (Soroksár), Lakatos István (Soroksár)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Marco Djuricin (osztrák, Red Bull Salzburg – Ausztria, onnan Grasshoppers – Svájc, kölcsönbe), Kleinheisler László (Werder Bremen – Németország, onnan FK Asztana – Kazahsztán, kölcsönbe), Rju Szung Vu (dél-koreai, Bayer Leverkusen – Németország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Bognár István (DVSC, Vasas)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik