Honvéd: bemutatták a csapat új edzőjét, Van der Meert – videó

Vágólapra másolva!
2017.06.14. 13:43
Mint ismert, Marco Rossi a Videoton elleni „bajnoki döntő” megnyerése után bejelentette, hogy távozik a labdarúgó NB I-et megnyerő Honvéd kispadjáról, helyét pedig Erik van der Meer veszi át, akit a kispestiek szerdán sajtótájékoztatón mutattak be. A csapat tulajdonosa, George F. Hemingway megerősítette, hogy a következő szezonban az MTK stadionjában játssza meccseit a csapat.

A holland szakember elmondta: természetesen nem feltétlenül azt a stílust fogja képviselni csapata, mint olasz elődjével, hiszen a sok passzos játékot részesíti előnyben. Ugyanakkor figyelembe veszi majd a futballisták kvalitásait is, amikor kialakítja a taktikát.

A klubtulajdonos hozzátette: jelenleg egyetlen játékosért sem érkezett komoly ajánlat, így egyben maradhat a keret. Többen felkerülnek az első csapatba az utánpótlásból, illetve egy-két igazolás is várható. A magyar játékosokat részesíti előnyben, nem szeretne hárommal több légióst a keretben.

„Senki nem ment el azokon kívül, akik kölcsönben szerepeltek nálunk, vagy lejárt a szerződésük. Egy-két játékos érkezése várható, de elsősorban akkor, ha eladunk futballistát. Komoly ajánlat egyik labdarúgónkra sem érkezett, a komolytalanokkal pedig nem foglalkozunk. Megfelelő ajánlat esetén természetesen tárgyalnék" – mondta a szerdai sajtótájékoztatón az üzletember, aki egyúttal kijelentette, hogy Bajnokok Ligája-indulóként a bajnokság következő szezonjában öt külföldi játszhatna egyszerre a magyar szövetség (MLSZ) pénzelosztási rendszere alapján, de a Honvéd továbbra sem szeretne háromnál többet szerepeltetni, mert számára a Magyar Futball Akadémia a legfontosabb.

Hemingway a felkészülésről elárulta, a csapat nyáron nem megy edzőtáborba, azaz a Bozsik Stadionban készül, illetve négy edzőmeccset játszik, az első kettőt NB I-es gárda ellen, majd két külföldi együttessel találkozik.

„Ez egy lehetőség, hogy alkossunk valami szépet a Honvédnak és Magyarországnak. Ha hozok egy, két, vagy három játékost, azt viszont nem a BL-szereplés miatt teszem, hanem mert néhány hazai riválisunk jelentős erősítést hajt végre" – mondta a BL-indulásról Hemingway. Hozzátette, a klub 14. bajnoki címe jelentős bevétellel is járt, ugyanis az aranyéremért bruttó 200 millió forint jutalmat fizet az MLSZ, míg az európai szövetség 260 ezer eurót utal a BL-részvételért. A klubtulajdonos arról is beszélt, hogy a BL-selejtező második fordulójában nem kiemeltként biztosan nehéz rivális vár a kispesti együttesre, de siker esetén a harmadik kör akár könnyebb lehetne. A BL-selejtező sorsolását jövő hétfőn tartják Nyonban.

A teljes sajtótájékoztató

Erik van der Meernek a gólkirály távozása fájna a legjobban

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik