Újpest–FTC: Senki sem tehetett róla – Balajcza

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.06. 08:41
null
Balajcza Szabolcs tehetetlen volt a Fradi góljánál (Fotó: Veres Viktor)
Az Újpest–FTC (0–1) szombati bajnokit követően a hazaiak kapusa, Balajcza Szabolcs arról beszélt a Nemzeti Sportnak, hogy azért is bosszantó a vereség, mert olyan góllal kaptak ki, amelyről senki sem tehetett.

 

„Olyan góllal szenvedtünk vereséget, amelyről senki sem tehetett. Vakszerencse dolga, hogy egy megpattanó labda melyik irányba indul el. Nem volt esélyem odaérni” – mondta az Újpest kapusa, Balajcza Szabolcs Gera Zoltán szabadrúgásgóljáról, amelynél Nemanja Andricson pattant meg a labda. (Tegyük hozzá, a szabadrúgás előtt Balázs Benjámin szabálytalankodott sárga lapot érően Marco Djuricinnel.)

„Arról viszont tehetünk, hogy nem játszottunk jobban – folytatta az Újpest csapatkapitánya. – Jó iramú meccs volt, ám az az igazság, hogy egyik csapat játékának sem volt éle. A második félidőben főképp a Fradi futballistáin látszott ez a tompaság – ám a zöld-fehérek szerdán kupameccset játszottak a Honvéd ellen, ez indokolhatta, hogy a gól után már nem igazán akartak kezdeményezni. Reálisabb lett volna a döntetlen, de hát ez van."

„Sajnos az egész csapat rosszul mozgott együtt. Nem tudtunk sok helyzetet kialakítani, a másik kapuban Dibusz Dénesnek hasonlóan kevés dolga volt, mint nekem, leginkább csak beadásokat kellett lehúznia. A tizenhatosig gyakran eljutottunk, de utána elfogyott a tudomány. A beívelések rendszerint pontatlanok voltak, vagy középen helyezkedtünk rosszul – mondta Balajcza, aki szerint Enisz Bardi és Kylian Hazard nagyon hiányzott a támadójátékból (a sérülése után visszatérő belga szélső a hajrában csereként lépett pályára)

Balajcza az újpesti pálya sokat kritizált talajáról is elmondta a véleményét.

„Tény, hogy rossz a pálya talaja. Az is tény, hogy a felújítás előtt sokáig nálunk volt a legjobb minőségű gyep az élvonalban. Sajnos a felújításkor senki sem foglalkozott a talajjal. A gyep minőségéért felelős szakemberünk maga is elcsodálkozott, amikor kedden ebben az állapotban átvette. Lesz vele munkája bőven, de úgy vélem, hogy a következő hetekben már látványos javulás várható" – mondta a kapus.

A KAPUSSAL KÉSZÜLT TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT HÉTFŐI SZÁMÁBAN!

NB I, 2016–2017, 22. FORDULÓ
MÁRCIUS 4., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
Mezőkövesd–Vasas 0–2
Mezőkövesd, Városi Stadion
Erdős József
MTK Budapest–Paks 1–2
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
Solymosi Péter
DVSC–DVTK 3–0
Debrecen, Nagyerdei Stadion
Kassai Viktor
Videoton–Bp. Honvéd 3–0
Felcsút, Pancho Aréna
Andó-Szabó Sándor
Gyirmót–Haladás 1–2
Győr, Alcufer Stadion
Vad II István
Újpest–Ferencváros 0–1
Budapest, Szusza Ferenc Stadion
Farkas Ádám
TABELLA • MENETREND • GÓLLÖVŐLISTA
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik