DVTK: „Nekik megadjuk a lehetőséget, a többiektől a télen elbúcsúzunk”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.03. 10:46
A labdarúgó NB I-ben szereplő Diósgyőri VTK ügyvezetője, Szabó Tamás a klub honlapjának beszélt a csapat őszi szezonjáról, a várható téli játékosmozgásról, valamint az együttes céljairól.

„Jobb teljesítményt várnak el a tulajdonosaink, szponzoraink, szurkolóink, de természetesen mi is saját magunktól – kezdte értékelését Szabó Tamás. – Sajnos több olyan játékosunk van a keretben, akinek vezető szerepet szánt a szakmai stáb, ám ők mélyen a tudásuk alatt teljesítettek. Tavasszal nagyobb részüknek még megadjuk a lehetőséget, hogy bebizonyítsák, az ősz csak egy kisiklás volt. A többiektől már a télen elbúcsúzunk.Szabó Tamás. – Sajnos több olyan játékosunk van a keretben, akinek vezető szerepet szánt a szakmai stáb, ám ők mélyen a tudásuk alatt teljesítettek. Tavasszal nagyobb részüknek még megadjuk a lehetőséget, hogy bebizonyítsák, az ősz csak egy kisiklás volt. A többiektől már a télen elbúcsúzunk.

„Több olyan futballista is van, akiknek a teljesítményével és/vagy hozzáállásával elégedetlen a szakmai stáb és nem számít rájuk a jövőben, ezért az eladásukat tervezzük, de van olyan labdarúgónk is, aki deklaráltan nívósabb bajnokságban szeretné folytatni a pályafutását, és ha a klubnak megfelelő ajánlat érkezik, akkor megfontoljuk az eladását.”

A várható érkezőkről a következőket mondta az ügyvezető:

Nem lesz népvándorlás, mert a pénzügyi lehetőségeink korlátozottak. Keressük a számunkra megfizethető, hiányposztokon bevethető játékosokat, azonban csak olyanokat igazolunk, akik azonnal a kezdőcsapatban kaphatnak helyet. Nagy erősítés lesz az is, ha a sérültjeink felépülnek, illetve reményeim szerint tavasszal a fiatal tehetségeinknek is több lehetőséget ad majd a szakmai stáb a bizonyításra.”

Az együttes – amely jelenleg a kilencedik helyen áll a bajnokságban – tavaszi céljai között szerepel a középmezőnyhöz való felzárkózás, valamint a döntőbe jutás a Magyar Kupában.

„A bajnokság első harmadának bukdácsolása után a biztos bennmaradás kivívása tűnt reális célnak, ám az utolsó néhány mérkőzésen voltak biztató jelek arra nézve, hogy felzárkózhatunk a középmezőnyhöz, ami a minimális elvárás volt a bajnokság előtt. De én ennél is bizakodóbb vagyok, egy jó felkészülés után sok szép percet szerezhet még tavasszal a gárda a szurkolóinknak! Igazi, a csapatot és a közönséget újra összekovácsoló sikereket tavasszal a Magyar Kupa hozhat nekünk, mivel nem titok, hogy ha már idáig lejutottunk, akkor 2014 után szeretnénk ismét döntőt játszani. Még fontosabb cél, hogy a 2017–2018-as bajnokságra ütőképes csapat álljon össze a tavasz folyamán” – zárta szavait Szabó.

A Szabó Tamással készült teljes interjút ide kattintva olvashatják el!

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Fülöp István (romániai, FC Botosani – Románia), Busai Attila (Ferencváros)
Távozók:
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Bognár István (Ferencváros), Elek Ákos

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik