Honvéd: A válogatott olyan volt, mint Olaszország – Rossi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.16. 22:49
Marco Rossi, az NB I-es Budapest Honvéd olasz vezetőedzője a magyar labdarúgó-válogatott Eb-premieren nyújtott teljesítményét és elért eredményét honfitársaihoz hasonlította, és a kispestiek számára is levonta belőle a tanulságokat.

„A magyar válogatott kicsit olyan volt Ausztria ellen, mint Olaszország – nyilatkozta Marco Rossi a Honvéd Tv-nek. – Mindkét együttesre azt mondták, hogy biztosan kikap az első fordulóban. Aztán mindkét válogatott megmutatta, hogy játékosai igazi csapatot alkotnak. Annak ellenére, hogy nem voltak olyan minőségi futballistáik, mint ellenfeleiknek, taktikailag nagyon érett játékot mutattak be. Mindenki együtt dolgozott a másikkal. Ismét bebizonyosodott, hogy a futballban nem az egyéniségek, hanem a csapatok nyernek. Ez nekünk itt, a Honvédnál is hatalmas tanulság. Anélkül is lehet győzni, ha a játékosok képességei alapján nem te vagy a találkozó esélyese. Ha nincsenek sztárjaid, de nagyon jól dolgozol, csapatként működsz együtt és bízol az elvégzett munkában, akkor nagy dolgokat érhetsz el.”Marco Rossi a Honvéd Tv-nek. – Mindkét együttesre azt mondták, hogy biztosan kikap az első fordulóban. Aztán mindkét válogatott megmutatta, hogy játékosai igazi csapatot alkotnak. Annak ellenére, hogy nem voltak olyan minőségi futballistáik, mint ellenfeleiknek, taktikailag nagyon érett játékot mutattak be. Mindenki együtt dolgozott a másikkal. Ismét bebizonyosodott, hogy a futballban nem az egyéniségek, hanem a csapatok nyernek. Ez nekünk itt, a Honvédnál is hatalmas tanulság. Anélkül is lehet győzni, ha a játékosok képességei alapján nem te vagy a találkozó esélyese. Ha nincsenek sztárjaid, de nagyon jól dolgozol, csapatként működsz együtt és bízol az elvégzett munkában, akkor nagy dolgokat érhetsz el.”

Az olasz tréner a kispestiek eddig elvégzett edzésmunkájával elégedett volt. A szakember elmondta, hogy fizikai munkával kezdtek, de a héten már a taktikai elemekre is jutott idő. Pénteken a DVTK ellen felkészülési mérkőzést játszik a Honvéd, a szakember az eddig elvégzett munka visszajelzését várja a játékosaitól, illetve teszteli azokat a fiatalokat, akikre a szezonban az MLSZ ajánlását figyelembe véve nagyobb terhet szándékozik tenni.

Az olaszok első Eb-csoportmeccsükön az egyik favoritként elkönyvelt Belgiumot győzték le 2–0-ra, a mieink ugyancsak 2–0-ra nyertek Ausztria ellen.

A BUDAPEST HONVÉD NYÁRI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete:
június 6.
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Június 17., 17.00: DVTK–Honvéd
Június 21., 17.00: Honvéd–Vasas
Június 25., 17.00: Honvéd–Podbrezová (Zólyombrézó; szlovák)
Június 29., 17.00: Honvéd–ZTE
Július 2.: Honvéd–Paks
Július 6.: Honvéd–Budaörs
Július 9., 17.00: Honvéd–Slaven Belupo Koprivnica (Kapronca; horvát)

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők: Gróf Dávid (Csákvár)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Bobál Gergely (Wolfsburg II – Németország), Koszta Márk (Kisvárda), Vajda Dániel (Szigetszentmiklós)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Hermány Bence (Vasas), Davide Lanzafame (olasz, Novara Calcio – Olaszország), Székely György (Paks)
Távozók: Jelena Richárd (Paks – szabadon igazolhatóként), Kemenes Szabolcs (Paks – szabadon igazolhatóként), Souleymane Youla (guineai, Indy Eleven – Egyesült Államok, szabadon igazolhatóként),
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:
Botka Endre (DVSC), Alekszandar Ignjatovics (szerb, lejár a szerződése), Vernes Richárd

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik