Honvéd: mészárlás bírói segédlettel – Hemingway kiakadt

Vágólapra másolva!
2016.02.19. 08:26
null
Souleymane Youla volt a „mészárlás” egyik áldozata (Fotó: Reviczky Zsolt)
George F. Hemingway, a Bp. Honvéd tulajdonosa súlyosan kritizálta Andó-Szabó Sándort, a múlt heti Honvéd–Haladás NB I-es bajnoki játékvezetőjét.

A Honvéd tulajdonosa azzal kezdte írását, hogy a hét második felére már elpárolgott a hét végi bajnoki kapcsán felgyűlt gőz, és „fel lehet venni az objektív szemüveget.”

A Haladástól hazai pályán 1–0-ra elszenvedett vereségről ír, s bár saját játékosaira is tett rosszalló megjegyzést („Úgynevezett csatáraink kihagytak három ordító ziccert”), a vereség fő okát Andó-Szabó Sándor játékvezető tevékenykedésében látja.

„A Haladás játékosai hátulról, durván, alattomosan rugdosták játékosainkat, csatársorunkat pedig sikerült közepesen súlyos sérülésekkel leküldeni a pályáról. Ennek ellenére azt kell mondanom, hogy ezért a gyalázatos teljesítményért az igazi felelősség nem az ellenfélé, hanem a játékvezetőé, aki partner volt ebben a magatartásban – írta Hemingway az nb1.hu-n vezetett blogjában. – Hogy a Haladás játékosainak viselkedése spontán volt, vagy egy előre megtervezett taktika része, én nem tudom, de nehéz elképzelni, hogy minden játékos egyszerre váltotta ki a mészáros-igazolványát.”

Hemingway egy kezezés miatt meg nem adott tizenegyest, illetve két szabályosnak vélt Honvéd-gól érvénytelenítését kérte számon Andó-Szabó Sándoron és asszisztensein, akik előbb Hemingway szerint tévesen ítéltek lest, majd a 92. percben nem látták, hogy a labda áthalad a gólvonalon.

„Mit is vétett a Budapest Honvéd ellen a mérkőzés játékvezetője és egyik alapvonal-asszisztense? 1. Elvett klubunktól 6 millió forintot, ami a győzelemért járt volna. 2. Elvette a játékosoktól a győzelem után járó prémiumot. 3. Elvett a csapattól 3 fontos pontot, ami elindíthatta volna klubunkat a tabella felső részébe. 4. Tevékenységével Kispesten lejáratta, már nem először, a magyar játékvezetőket (hasonló incidens történt a Vasas elleni mérkőzésen egy másik játékvezetővel). 5. Tovább rombolja a magyar játékvezetés tekintélyét, különös kárt okozva azoknak a játékvezetőknek, akik hét hét után becsülettel vezetik a mérkőzéseket. 6. Tevékenységével sérülést okozott két játékosunknak, és felháborította a nézőközönséget irracionális döntéseivel. S mindezt 90 perc alatt” – írta Hemingway, aki szerint a játékvezetők ellen is hasonló szankciókat kellene alkalmazni, mint a labdarúgók és a klubok ellen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik