NB I: Akkor lesz értéke ennek a győzelemnek, ha… – Pető

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.19. 23:04
Magabiztos, háromgólos sikert aratott odahaza a címvédő Videoton az Újpest ellen a labdarúgó NB I kilencedik fordulójának záró mérkőzésén. A találkozót követően Pető Tamás, a Videoton vezetőedzője, a hazai játékosoktól Gyurcsó Ádám és Kovács István, valamint Nebojsa Vignjevics, az ellenfél trénere értékelt az M4 Sportnak.

Pető Tamás, a Videoton vezetőedzője: „Sokat kellett dolgozni ezért a sikerért, de megérte. Hetek óta benne volt a csapatban. Nego feljebb lépése is jól jött ki, topjátékos, bárhova rakhatjuk, megoldja. Rendszert kellett váltani a támadásban, és bejött. A cserékkel elégedett vagyok, mindenki megoldotta a feladatát. Ennek a győzelemnek akkor lesz értéke, ha a következő héten is győzni tudunk.”Pető Tamás, a Videoton vezetőedzője: „Sokat kellett dolgozni ezért a sikerért, de megérte. Hetek óta benne volt a csapatban. Nego feljebb lépése is jól jött ki, topjátékos, bárhova rakhatjuk, megoldja. Rendszert kellett váltani a támadásban, és bejött. A cserékkel elégedett vagyok, mindenki megoldotta a feladatát. Ennek a győzelemnek akkor lesz értéke, ha a következő héten is győzni tudunk.”

Kovács István, a Videoton labdarúgója szerint a kulcs Pető Tamás és a szakmai stábja volt.

„A csapat becsülettel felkészült, megmutattuk, hogy a Videoton nem felejtett el focizni. A Vidinek így kell játszani, főleg hazai pályán, amelyhez az kell, hogy továbbra is szerényen és alázattal dolgozzunk, mint ezen a héten. Ha ez sikerül, akkor biztosan nem marad el a többi győzelem sem” – mondta a csereként beálló támadó.

A két gólt szerző Gyurcsó Ádám bízik benne, hogy ez nem olyan győzelem lesz, amely után ismét hullámvölgybe kerül a csapat, hanem végre kilábalnak belőle, és visszakerülnek oda, ahova valók. Elmondta, hogy rengeteget dolgoztak a sikerért, de úgy érzi, sokkal több kell ennél. Középpályán megpróbáltak játszani, szerinte ez volt a kulcs.

Nebojsa Vignjevics, az Újpest vezetőedzője: „Ma egy jobb Videoton ellen léptünk pályára. Az első félidőben uraltuk a játékot, sikerült helyzeteket kialakítani, de sajnos nem voltak elég jó lehetőségek ahhoz, hogy gólt szerezzünk. A második félidőben buta helyzetek, tizenegyes és egy szerencsétlen piros lap nehezítette a dolgunkat, ezután már nem voltak veszélyes helyzeteink. Az eredményt nagyjából igazságosnak érzem.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik