NB I: nem eladandó portéka a zöld-fehérek vezére

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.14. 13:15
Bartha László az előző szezonban nyolc találatával főszerepet játszott abban, hogy a Paksi FC története második legjobb bajnoki eredményét elérve az 5. helyen zárt a labdarúgó NB I-ben. Az új idényben eddig gólpasszaival hívta fel magára a figyelmet.

Ebben a szezonban a kapuba ugyan még nem talált be, de jó játéka mellett háromszor is Bartha László volt az utolsó paksi labdarúgó, aki a gólszerző előtt a labdához ért. Először a Paks–Békéscsaba mérkőzésen (4–0) hozta helyzetbe Balázs Zsoltot a harmadik paksi gól előtt. A múlt héten (augusztus 8-án) a Honvéd ellen előbb az ő fejese után a kapufáról lepattanó labdát stukkolta a hálóba Szabó János, majd ugyancsak ő csúsztatott Balázs Zsolthoz, aki megszerezte a hazaiak második találatát a 3–1-es tolnai sikerrel záruló találkozón. Bartha számára 2014-ben is jól sikerült az augusztus 8-i nap. A Paksi FC akkor az MTK-t verte meg biztosan 3–0-ra, azon a találkozón gólt szerzett.

„Bartha László a csapat egyik meghatározó játékosa, sokat tett az elmúlt években a klub sikereiért. Válogatott szintű labdarúgó, igazi vezér, aki gólokat szerez, gólpasszokat ad. Nem tartozik az eladandó játékosok közé, hosszú távon tervezünk vele, fontos láncszeme a csapatnak. Az elmúlt években mindig voltak olyan anyagi nehézségeink, amelyeket a piacképes játékosaink értékesítésével oldottuk meg. Papíron mindig gyengültünk, de ez a valóságban nem így van. Fiola Attila és Kovács Gábor távozása után is sikerült fiatal, tehetséges játékosokat szerződtetnünk. Úgy néz ki, most eljutottunk arra a szintre, hogy nincs szükségünk erre a megoldásra, így nem árusítjuk ki az értékeinket. Természetesen, ha olyan ajánlat érkezik, amely a klub és Laci szempontjából is kiemelkedő lehetőség, akkor elgondolkodunk az üzleten” – beszélt Bartha helyzetéről a Nemzeti Sport Online megkeresésére Haraszti Zsolt, a Paksi FC ügyvezetője.

A 28 éves Bartha pályafutása Komlóról indult, onnan a Ferencvároshoz vezetett az útja, majd Kozármisleny érintésével 2010-ben került Paksra. Részese volt a csapat bajnoki ezüstérmének, Ligakupa-győzelmének, és pályára lépett az Európa-liga selejtezőjében is.

LABDARÚGÓ NB I, 5. FORDULÓ
Időpont Mérkőzés (Tv)
Augusztus 15., szombat
18.00 Újpest–Bp. Honvéd Vad II István
18.00 Haladás–Paks Erdős József
18.00 Puskás Akadémia–Békéscsaba Németh Ádám
18.00 Vasas–Videoton Solymosi Péter
18.00 DVTK–DVSC (Tv: M4) Kassai Viktor
20.30 Ferencváros–MTK (Tv: M4) Iványi Zoltán
A bajnokság állását itt tekintheti meg!
NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A PAKSI FC-NÉL

Érkezők: Fröhlich Roland (PMFC), Kővári Róbert (PMFC), Papp Kristóf (Gyirmót), Szakály Dénes (PAFC), Székely György (Újbuda)
Kölcsönbe érkezők: Asztalos Dávid (MTK)

Kölcsönből visszatérők: Csoknyai Balázs (Bölcske, kapusedző lesz?)

Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek: Péter Antal (FTC, legutóbb Soroksár, kölcsönbe)

Távozók: Haraszti Zsolt (FTC), Máté Roland (FTC, kapusedző lesz), Nagy István (Szolnok, kölcsön után végleg), Simon András (Gyirmót, szabadon igazolhatóként), Tamási Zsolt (Mezőkövesd), Tóth Dániel (szolnoki kölcsön után Kozármisleny)

Kölcsönbe távozók: Szekszárdi Tamás (Siófok)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Szemerédi Norbert (Bp. Honvéd)

Távozhatnak: Vági András

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik