Vasas: az ultrák az ülőhelyekre szorulnak, ha egyáltalán…

Vágólapra másolva!
2015.07.22. 17:20
A labdarúgó NB I-ben szereplő Vasas ultrái az Újpest és a Ferencváros elleni hazai bajnoki mérkőzésen sem tartózkodhatnak az álló oldali hazai szektorokban – írja a klub hivatalos honlapja. Pedig még az sem száz százalékig biztos, hogy az angyalföldi csapat hazai pályán fogadhatja fővárosi riválisait.

A rendőrség a szerdai, biztonságtechnikai pályabejárás után döntött úgy, hogy a szurkolók az Illovszky-stadion ülő oldali lelátójáról kísérhetik figyelemmel az angyalföldi csapat soron következő két hazai NB I-es találkozóját. Feltéve, hogy a Vasas hazai pályán léphet pályára…

Markovits László, a Vasas SC elnöke megerősítette a klub honlapjának, hogy „a jelen pillanatban még NB I-es stadionlicenccel nem rendelkező Illovszky-stadiont” jelölte meg a szombaton 20.30 órakor kezdődő találkozó helyszíneként, még a szerdai határidő lejárta előtt.

„A mai bejárás és az illetékes hatóságok visszajelzései is megerősítették, hogy gyakorlatilag mindennel sikerült elkészülnünk” – fejtette ki Markovits.

„Ezért is született meg a döntés részemről, hogy bár a világítás kapcsán még némi kockázat fennáll, az Illovszky-stadiont jelöljük meg a hétvégi meccs helyszíneként” – mondta a klubelnök. Hozzátette: a korszerűsített világítás péntekre készül el, ekkor kerülhet sor a hivatalos próbára, illetve a jegyzőkönyv elkészítésére, amely alapján megszülethet a végleges jóváhagyás az MLSZ részéről.

A Vasashoz kapcsolódó hír, hogy Debreceni András már alig érez fájdalmat a talpában, így csak a szakmai stáb döntésén múlik, hogy pályára lép-e az Újpest elleni szombati meccsen.

A 26 éves középhátvéd már Diósgyőrben is vállalta volna a játékot, de meccshiány miatt akkor még nem kockáztatták meg a bevetését. Remili Mohamed és Berecz Zsombor kedden könnyített edzésmunkát végzett, ám a lila-fehérek ellen valószínűleg ők is játszhatnak.

LABDARÚGÓ NB I, 2. FORDULÓ
Időpont Mérkőzés (Tv) Játékvezető
Július 25., szombat
15.30 Bp. Honvéd–MTK (Tv: M4) Kassai Viktor
18.00 Videoton FC–Haladás Solymosi Péter
18.00 Paksi FC–Békéscsaba
Erdős József
20.30 Vasas–Újpest FC (Tv: M4) Vad II István
Július 26., vasárnap
18.00 DVSC-Teva–Puskás Akadémia
Bognár Tamás
18.00 FTC–DVTK (Tv: M4)Farkas Ádám
A bajnokság állását itt tekintheti meg!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik