Újpest: a Vasas-pálya csak biztonsági tartalék

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.14. 12:43
null
Az Újpest FC bérleti szerződése ősszel lejár a Szusza-stadionra, de tárgyalnak a hosszabbításról (Fotó: NS-archív)
A csakfoci.hu kedden arról számolt be, hogy az Újpest FC a Vasas Fáy utcai sporttelepét jelölte meg az NB I-es licenckérelmében hazai pályaként a következő szezonra. A Nemzeti Sport Online ugyanakkor klub közeli forrásból megtudta, az Illovszky Rudolf Stadiont csak biztonsági tartalékként tüntették fel a licenckérelemben.

 

„Az Újpest az imént említett huzavona miatt nem jelenlegi otthonát nevezte meg a kérelemben, hanem a Vasas Fáy utcai létesítményét” – írja a csakfoci.hu.

A Nemzeti Sport Online ezzel szemben azt a tájékoztatást kapta klub közeli forrásból, hogy az Újpest a Megyeri úti stadiont jelölte meg hazai pályaként, de mivel a Szusza Ferenc Stadionra kötött bérleti szerződése a következő szezon közben, 2015 őszén lejár, így a licenckérelemben meg kellett jelölni egy póthelyszínt, amolyan biztonsági tartalékként – ezt írja elő a licencszabályzat.

Az Újpest ezért megegyezett a Vasassal egy bérleti előszerződésben, de ez csak abban az esetben lépne életbe, ha a Megyeri úti stadion bérleti szerződését nem sikerülne meghosszabbítani.

Az Újpest ugyanis tárgyal a stadiont üzemeltető Nemzeti Sportközpontokkal, és forrásaink szerint várhatóan előbb-utóbb egyezség születik a felek között, tehát nagyon csekély az esélye az angyalföldi költözésnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik