Paks: a gólerős balhátvéd nem árulta el a titkát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.15. 21:54
Báló Tamás, a Paks labdarúgócsapatának balhátvédje idénybeli négy bajnoki góljából hármat tizenegyesből szerzett, a legutóbbi fordulóban, a Pécs ellen is értékesített egy büntetőt. A klubja honlapjának nyilatkozó játékos nem árulta el, mi alapján dönti el, hova lövi a labdát.

– Mi a különbség egy akció- és egy tizenegyesgól között?
– A közvélemény úgy tartja, hogy büntetőből könnyebb betalálni, mint egyébként – válaszolta Báló Tamás a paksifc.hu-nak. – Nem mondom, hogy nincs alapja, de azt se felejtsük el, hogy míg egy akciónál egy pillanat alatt hozott döntés eredménye a gól, addig a tizenegyesnél tudod, hogy be kell találnod, amit ráadásul valamilyen szinten el is várnak tőled. Ha így nézzük, akkor nagyobb nyomás nehezedik ilyenkor az emberre. Például legutóbb a Pécs ellen a megítélt büntető és annak végrehajtása között a kapuscsere miatt öt perc telt el. Eddig rágódhattam rajta, hogy hová lőjem.– Mi a különbség egy akció- és egy tizenegyesgól között?
– A közvélemény úgy tartja, hogy büntetőből könnyebb betalálni, mint egyébként – válaszolta Báló Tamás a paksifc.hu-nak. – Nem mondom, hogy nincs alapja, de azt se felejtsük el, hogy míg egy akciónál egy pillanat alatt hozott döntés eredménye a gól, addig a tizenegyesnél tudod, hogy be kell találnod, amit ráadásul valamilyen szinten el is várnak tőled. Ha így nézzük, akkor nagyobb nyomás nehezedik ilyenkor az emberre. Például legutóbb a Pécs ellen a megítélt büntető és annak végrehajtása között a kapuscsere miatt öt perc telt el. Eddig rágódhattam rajta, hogy hová lőjem.

– Mi alapján döntesz?
– Ezt nem árulom el.

– Rendben, akkor másképp kérdezem. Nem tartasz attól, hogy az ellenfelek lassan kiismerik a szokásaid?
– Próbálok nem tartani tőle, mert ha ez befészkelné magát a fejembe, akkor abban a pillanatban hibáznék, ezt pedig nem szeretném. Elkövetek mindent annak érdekében, hogy ne ismerjenek ki. Edzéseken sokat gyakorlom a büntetőket, mindig valami mást találok ki, és váltogatom az oldalakat. Vagy nem.

A teljes interjút itt olvashatja el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik