Honvéd: a mexikói csatár tanulni jött, örül Rossinak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.15. 09:42
A Honvédnál a szezon végéig kölcsönben játszó David Izazola azzal a feltétellel hagyta el fél évre Mexikót, hogy mindenképpen többet tanul kölcsönjátékosként, mintha hazájában maradt volna. Erről is beszélt egy mexikói lapnak adott interjúban.

„Ez volt a legjobb ajánlatom. Mindenképpen olyan helyre akartam kerülni, ahol tanulhatok, és komplettebb játékosként térhetek vissza– mondta a Pumas UNAM 23 éves játékosa. – A Pumasnál olykor nem volt minden feltétel adott ahhoz, hogy az élvonalban szerepeljünk. Jó lenne otthon folytatni, a klubnál is számítanak rám hosszú távon, de abban maradtunk, hogy a következő hónapokra ez a legjobb megoldás.”

Izazola örül neki, hogy Marco Rossit nevezték ki régi-új vezetőedzőnek, hiszen 1995-ben és 1996-ban Rossi is játszott Mexikóban, az Américában, így – bár Izazola akkor csak négy-öt éves volt, van közös témájuk.

„Sokat számít a mexikói múltja. Az edzéseken angolul beszél a mester, de van, hogy spanyolul is elmond valamit, így sokkal jobban megértem. Amikor először beszéltünk, mondta, hogy az Américának a Pumas volt a leggyűlöltebb riválisa” – fogalmazott Izazola.

Az U20-as kontinensbajnok csatárt a Honvédról is kérdezték.

„Amint belépek a klubházba, olyan világhírű játékosok portréit látom, mint Kocsis, Puskás és Bozsik. Aki végignézi ezeket a képeket, tudja, hogy itt akar maradni – mondta Izazola. – A felkészülés nemrég kezdődött, de már edzettünk hóban is, ami az év ezen időszakában itt nem ritka jelenség. Budapest csendes város kedves emberekkel.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik