MU-neveléssel és Arsenal-csatárral is meg kellene küzdenie Nikolicsnak

Kántor BarnabásKántor Barnabás
Vágólapra másolva!
2015.01.29. 11:41
null
A Crystal Palace-nál Nikolicsnak egy jelenlegi (Sanogo, balra) és egy korábbi (Samah, középen) Arsenal-csatárral is meg kellene küzdenie (Fotó: Action Images)
A Sparta Praha, a Maccabi Tel-Aviv, a Beitar Jeruzsálem és az AEK Athén lassan kikerül a képből Nikolics Nemanja, a labdarúgó NB I-ben szereplő Videoton támadója jövőjét illetően. A kalapban ugyanakkor továbbra is ott van a Crystal Palace, a Reading, a Bordeaux és a Celta Vigo. Megnéztük, mi a helyzet csatárfronton ezeknél a csapatoknál.

A Daily Mail szerint a Premier League-ből a Crystal Palace, a Championshipből a Reading, Franciaországból pedig a Bordeaux jelezte a Videotonnak, hogy lecsapna Nemanja Nikolicsra, de megemlítették a spanyol Celta Vigót is az érdeklődők között. A britek állítják, a fehérváriak egy 500 ezer fontos ajánlatra – majdnem 210 millió forint – már rábólintanának. A csatár ügynöke, Filipovics Vladan a Nemzeti Sport Online kérdésére megerősítette az érdeklődéseket.

„Csapatnevekről sosem szoktam beszélni, és most sem mondhatok konkrétumot, de az igaz, hogy az angol első és másodosztályból, illetve a francia és az olasz élvonalból (más országok mellett) van érdeklődés. Sőt, ez már több mint érdeklődés, bízom benne, hogy hamarosan egyezség születik” – tájékoztatott az ügynök.


Mivel a játékos és menedzsere szerint is az a legfontosabb, hogy Nikolics minél több játéklehetőséghez jusson, megvizsgáltuk az angol sajtóban megemlített négy csapat csatárhelyzetét, melyik együttes esetében van reális esély arra, hogy a Videoton támadója rendszeres játéklehetőséget kapjon.

• CRYSTAL PALACE (Anglia, Premier League, 13. hely)

Jól csengő név lehet az angol foci szerelmeseinek Fraizer Campbell,a Manchester United nevelése. A csatár 2004-től 2009-ig volt a „vörös ördögök” játékosa, közben azonban többször kölcsönadták, mielőtt a Sunderland átigazolta volna, majd előbb a Cardiffhoz, utóbb a Crystal Palace-hoz került 2014 nyarán. Campbell ebben a szezonban 18 meccsen három gólnál jár.

NIKOLICS MELLETT RUTINOS CSATÁROKAT FIGYEL A C. PALACE

Az angol Daily Mail érdeklődésére a Crystal Palace-nál megerősítették, hogy nemcsak az NB I-ben listavezető Videoton gólerős labdarúgója, Nikolics Nemanja után érdeklődnek, hanem két másik csatár is a látószögükben van: Rudy Gestede és Shola Ameobi.

» BŐVEBBEN ITT!

Dwight Gayle alacsonyabb osztályú csapatoktól került a Palace-hoz, ebben az idényben ő is 18-szor lépett pályára, de kevesebb játékperc alatt is 10 gólnál jár már. Glenn Murray az őszt kölcsönben a Readingben töltötte, de januárban visszatért. A másodosztályban 18 meccsen nyolcszor köszönt be az ellenfelek kapujába.

Maruan Samah a csatárok közül a leghíresebb a csapatban. A marokkói labdarúgót az Arsenaltól igazolta át a Palace, új csapatában az FA-kupában duplázott a Southampton legyőzése alkalmával. Szintén az Arsenaltól érkezett Yaya Sanogo – igaz, ő csak kölcsönben a nyárig. A BL-ben is betalált az „ágyúsoknál”, mégsem ragaszkodtak hozzá.

NSO-tipp: Annak ellenére, hogy a Crystal Palace is elismerte az érdeklődést, nagy meglepetés lenne, ha Nikolics itt kötne ki – vagy legalábbis nem lenne ideális helyszín a magyar csatár számára. A Campbell, Samah, Sanogo hármassal is nehéz lenne felvennie a versenyt, de Gayle-t és Murrayt sem lenne könnyű kiszorítania. Arról nem is beszélve, hogy a középpályások között is van támadóként bevethető játékos, köztük az MU-tól kölcsönkapott Wilfried Zaha, valamint Jason Puncheon és Yala Bolasie.

Pogrebnyak a gólszerzés helyett sokszor már csak a balhéval foglalkozik. Itt épp a korábbi MU-s Fábióval veszik össze 
(Fotó: Action Images)
Pogrebnyak a gólszerzés helyett sokszor már csak a balhéval foglalkozik. Itt épp a korábbi MU-s Fábióval veszik össze (Fotó: Action Images)

• READING (Anglia, Championship, 18. hely)

A Reading legnagyobb nevű támadója Pavel Pogrebnyak, akinek nyolc éve, a Zenit csatáraként szebb jövőt jósoltak. Az orosz center azonban a Stuttgartnál és a Fulhamnél sem tudott gyökeret verni. Egyelőre jelenlegi csapatánál sem tündököl – 13 meccsen csak egyszer talált be.

A Nottingham Foresttől érkező két támadó, Jamie Mackie és Simon Cox közül utóbbi az eredményesebb, aki nyolc gólnál jár, Mackie csak egyszer volt eredményes.

Nick Blackman sem szórja a gólokat, 29 mérkőzésen ötször talált be. A keret tagja még Garath McCleary, ám ő nem sokszor kapott lehetőséget, akkor is többnyire szélsőként, míg a 21 éves Dominic Samuellel csak az U21-es csapatnál számítottak eddig.

NSO-tipp: A két angol csapat közül egyértelműen a Reading-ügyben van több ráció. Egyik támadó sincs csúcsformában, Pogrebnyak pedig valószínűleg már nem találja meg újra csúcsformáját. Nikolics az első számú csatár pozícióját is megcélozhatná Steve Clark együttesénél.

Nem szabad elfelejteni ugyanakkor, hogy kérdés, mennyire fekszik a magyar támadónak az angol másodosztály „erőfocis” stílusa. Ha ezt figyelembe vesszük, akkor annak ellenére sem biztos, hogy a legjobb célpont lenne a Reading számára, hogy van esélye a rendszeres játéklehetőségre.

• BORDEAUX (Franciaország, Ligue 1, 7. hely)

A Girondins első számú csatára Cheick Diabaté, aki 17 meccsen kilenc gólig jutott. Szépen termeli a gólokat a 22 éves Diego Rolán is (23/7), aki ugyanakkor többnyire a szélen kap lehetőséget, ahogy Thomas Touré (22/3) is.

Diabaté helyettese így Emiliano Sola – aki azonban 12 meccsen csak egy találatnál jár –, valamint Isaac Thelin (13/2) szokott lenni, Henri Saivet (5/0) és David Djigla (1/0) csak elvétve, Jussie egyáltalán nem kapott lehetőséget.

NSO-tipp: Diabaté kiszorítása nem tűnik reális célkitűzésnek, a helyettese azonban egyértelműen lehetne a Videoton támadója. Kérdés, megelégedne-e azzal?

• CELTA VIGO (Spanyolország, Primera División, 12. hely)

Joaquín Larrivey a Celta első számú gólfelelőse, az olasz-argentin csatár 19 meccsen nyolc gólnál jár, kihagyhatatlan a csapatból. Nem kell szégyenkeznie mutatói miatt a chilei támadónak, Fabián Orellanának sem (23/6).

A brazil-portugál Charles azonban nem áll túl jól (18/2), bár csak epizódszerephez jutott, Santi Minának tíz meccs is elég volt két gólhoz. Játszott csatárt Theo Bongonda (21/3) is, de ő többnyire a szélen kap lehetőséget.

NSO-tipp: Mivel Orellana is sokszor játszik a szélen, Nikolics lehetne rögtön Larrivey első számú helyettese, ami a Primera Divisiónban elsőre nem is tűnik rossz lehetőségnek.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTONNÁL
Érkezők: Mirko Ivanovszki (macedón, CFR – Románia), Rémi Maréval (francia, Maccabi Tel-Aviv – Izrael)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Papp Máté (PAFC), Milan Perics (Dunaújváros), Zsótér Donát (Dunaújváros)
Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek: Borne Barisic (horvát, NK Osijek – Horvátország), Alekszander Grazdani (albán-görög, Ravenna – Olaszország)
Távozók: Marco Caneira (portugál, ?), Milan Perics (szerb, Donji Szrem – Szerbia)
Kölcsönbe távozók:Kleinheisler László (PAFC), Nagy Zsolt (PAFC), Papp Máté (Dunaújváros), Zsótér Donát (PAFC)
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Távozhatnak: Álvaro Brachi (spanyol, érdeklődnek iránta: Dunaújváros), Nikolics Nemanja (Crystal Palace, Reading – Anglia; Bordeaux – Franciaország; Olaszország; Celta Vigo – Spanyolország), Dinko Trebotic (horvát, érdeklődnek iránta: Celta Vigo – Spanyolország; Genoa – Olaszország; Lech Poznan – Lengyelország)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik