MTK: Rodenbüchernek már sok volt a kölcsönadásokból

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.16. 11:09
Noha januártól hivatalosan ismét a kék-fehérek játékosa, az MTK újra kölcsönadná a kétszeres válogatott belső védőt, Rodenbücher Istvánt. A 31. születésnapját februárban ünneplő játékos a legsikeresebb időszakát Bodajkról visszajövetele után élte meg a Hungária körúton, tagja volt a 2008-as bajnokcsapatnak is. Később játszott a Ferencvárosban, és csaknem három évet a Lombardnál: Pápán szerették is, de egy esztendeje mégis újra az anyaegyesületét választotta.

„Biztos helyem volt Pápán, a bizonytalan körülmények miatt döntöttem a visszatérés mellett – mondta a csaknem kétszáz első osztályú mérkőzéssel büszkélkedő védő. – Az MTK nehéz helyzetben volt, Torghelle Sándor és Vass Ádám mellett én is azok közé tartoztam, akiktől a felkapaszkodást várták. Talán az a sokat vitatott pécsi kiállítás törte meg a lendületemet, mert bár nem ment rosszul a játék, csak az utolsó fordulókban kerültem vissza a csapatba. A nyáron az utolsó pillanatban lettem a Vasas kölcsönjátékosa azzal az indokkal, hogy túl sok az MTK-nál a belső védő. Örültem a játéklehetőségnek az NB II-ben is, talán a ceglédi meccset leszámítva nem is teljesítettem rosszul, máig nem értem, miért estem bele a Fáy utcai rendcsinálásba.”

Olyan nagy gondot azért nem jelentett, hogy novembertől újra az MTK lett a törzshelye, annál is inkább, mert a szerződése csak 2016 nyarán jár le. Úgy kezdte el az alapozást, hogy megpróbál bekerülni a csapatba, amely ráadásul az első két fordulóban nélkülözni lesz kénytelen az eltiltott Kálnoki Kis Dávidot.

„A héten azonban megint azzal keresett meg Domonyai László klubigazgató, hogy újra csak kölcsönadnának. Jól megy a csapatnak, nem garantálhatja senki nekem kék-fehérben a játéklehetőséget. Viszont segítenek olyan csapatot keresni, amelyben rendszeresen pályára léphetek. Ez rendben is volna, csak egy kicsit sok már a kölcsönjátékos státusból. Szeretnék végre megállapodni valahol, ahol érzem a bizalmat és játszhatok is. Abban maradtunk az MTK vezetőivel, hogy ha nem sikerül a kölcsönadás, szó lehet a végleges eladásról is, amivel nemcsak az MTK és én, hanem a vevő is jól járhat.”

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ MTK BUDAPESTNÉL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Hangya Szilveszter
(Dunaújváros), Myke Bouard Ramos (brazil, Kisvárda), Rodenbücher István (Vasas)
Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek:
Távozók:
Kölcsönbe távozók: Abu Attila (?), Rodenbücher István (?), Sergio Tamayo (spanyol, ?)
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Távozhatnak:

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik