Játékossors: „Nem éreztem a szenvedélyt, a kritikák jogosak”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.15. 11:00
Az aktív labdarúgástól nemrég 29 évesen visszavonuló Horváth Gábor még nem tudja, hogy mit csinál a civil életben. A korábbi futballista már idegennek érzi magát egy edzésen és egy thaimasszőr-tanfolyamot is elkezdett.

„Elkezdtem egy thaimasszőr-tanfolyamot, és mellette felvettem a kapcsolatot korábbi klubommal, a Den Haaggal is. Térképezem a terepet folyamatosan, és bízom abban, hogy előbb-utóbb elkapom azt, ami kitölti majd a civil életemet. Nem biztos, hogy ezt a labdarúgás jelenti, lehet, hogy közbejön egy olyan dolog, ami most még idegennek számít. Kíváncsian várom a továbbiakat, nyitott szemmel járok" – mondta Horváth Gábor Digi Sport Reggeli Start című műsorában. Horváth Gábor Digi Sport Reggeli Start című műsorában.

„Sok tapasztalatot kell szereznem a civil életben, de alázatos embernek tartom magam, helytállok, ahogy a futballpályafutásom alatt tettem. Ha egy ember sikeres akar lenni, több dolgot ki kell próbálnia. Van egy B-licencem, úgyhogy ésszerű lenne a futballban maradnom, ám még nagyon csapkodó vagyok, idővel azonban körvonalazódni fog a dolog."

Horváth elmondta, hogy miért is lett elege 29 évesen az aktív labdarúgásból.

„A sérülésem egy indítóok volt, ha az nem jön, nem gondolkozom ezen. Le kellett ülnöm saját magammal és őszintén kellett kommunikálnom. Éreztem, arra már nincs szükségem, hogy újra felépítsem magam a profi sportra. Már nem éreztem azt a szenvedélyt, amit korábban, ami által komolyabb szintekre tudtam eljutni."

„Az utolsó időszakban Pakson is kaptam már kritikát, ami helytálló volt, ingadozott a teljesítményem. A boldog további élethez meg kellett hoznom ezt a döntést. Nagyon hálás vagyok a futballnak, amit felépítettem, azt a labdarúgásnak köszönhetem, de itt most véget ért a történet."

Horváth elmondta, édesapja hallani sem akart arról, hogy felhagyjon a futballal, de ő „kellből és pénzért egy poharat sem tesz arrébb". Ráadásul nemrég ismerőseivel kiment csapatok edzésére, de már teljesen idegennek érezte magát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik