FTC: Sok lengyel klubnál irigykedhetnének ránk - Nalepa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.15. 13:33
null
Michal Nalepa (jobbra) nem bánta meg, hogy a<br />Fradiba igazolt (Fotó: Veres Viktor)
Michal Nalepa szerint több lengyel klubnál is irigyek lehetnének a Ferencváros labdarúgócsapatára. A lengyel védő jó véleménnyel van Holman Dávidról, aki szerinte könnyen beilleszkedne a Lech Poznanba.

Michal Nalepa tavaly nyáron igazolt a Ferencvároshoz, most már tehát van összehasonlítási alapja. A 21 éves védő egy poznani sportportálnak nyilatkozott.

„A lengyel bajnokság színvonala kicsit magasabb a magyarnál. Jobb stadionjaink vannak, és általánosságban véve jobb körülmények jellemzik az otthoni ligát – nyilatkozta Nalepa a poznan.sport.pl-nek, ám rögtön hozzátette, hogy a Ferencváros kiemelkedik a többi magyar csapat közül. – Új, modern stadionunk épült, nagyszerű szurkolótáborunk van, amely remek hangulatot teremt, és remek edzőközpont áll a rendelkezésünkre. Sok lengyel klubnál irigykedhetnének ránk ezekért. A lengyel labdarúgók körében nem Magyarország a legnépszerűbb célállomás, ám én nagyon örülök neki, hogy ide igazoltam.”

Nalepa szót ejtett Holman Dávidról is, akit a Lech Poznan valószínűleg kölcsönvesz a Fraditól.

„Másfél-két hónapig nem edzett a nyáron elszenvedett sérülése miatt, a felépülése után pedig nem tudott bekerülni a csapatba, amely addigra egész jól összeállt. Ő egy tipikus középső középpályás, klasszikus irányító, remek technikával megáldva. A kapu előtt sem jön zavarba, fejjel nagyon veszélyes, de leginkább támadó középpályásként érzi jól magát.”

A lengyel védő szerint Holmannak nem jelentene problémát a környezetváltozás: „Nem beszélhettünk túl sokat egymással, azonban nyilvánvaló, hogy nyitott, barátságos emberről van szó. Szerintem könnyen beilleszkedne a Poznanba.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik