Dunaújváros: reccsent a boka; szlovén kapus érkezhet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.18. 10:11
A szlovén Safet Jahic személyében élvonalbeli tapasztalattal felvértezett kapus érkezhet az újonc Dunaújváros labdarúgócsapatához. Jahic tavaly fél évig szerepelt a Kaposvárban, de a bajnokság végeztével szabadon igazolhatóvá vált, azóta nincs klubja.

A Dunaújváros szombati felkészülési találkozóján pályára lépett Tóth Tibor és Hajdók Gábor, a két futballista az őszt kölcsönben éppen Bölcskén töltötte, ám ha teljesítményükkel meggyőzik Dobos Barna vezetőedzőt, visszatérhetnek az NB I-es gárdához (az ugyancsak dunaújvárosi kötődésű, a Honvéd akadémiájával szerződést bontó Szellák Somához hasonlóan). szombati felkészülési találkozóján pályára lépett Tóth Tibor és Hajdók Gábor, a két futballista az őszt kölcsönben éppen Bölcskén töltötte, ám ha teljesítményükkel meggyőzik Dobos Barna vezetőedzőt, visszatérhetnek az NB I-es gárdához (az ugyancsak dunaújvárosi kötődésű, a Honvéd akadémiájával szerződést bontó Szellák Somához hasonlóan).

A Bölcske elleni edzőmérkőzésen idő előtt kellett lebicegnie a pályáról Böőr Zoltánnak, ám a kórházban kiderült, a csapatkapitány bokája nem törött el és a szalagjai sem sérültek. A harminchat esztendős középpályás a sokadik téli felkészülésén vesz részt, és bár pályatársai közül sokan nem szeretik ezt az időszakot, ő nem tartozik közéjük.

„Kaptam egy rúgást, kifordult a jobb bokám, úgy kellett letámogatni a pályáról – mondta a sérüléséről a huszonegyszeres válogatott játékos. – Szerencsére a röntgen nem mutatott ki törést, szakadást, és bár kicsit be van dagadva a lábam, azt hiszem, megúsztam a súlyosabb sérülést. Néhány napot alighanem pihennem kell, de már várom, hogy újra edzhessek. Sohasem éreztem nyűgnek a téli munkát, most is élvezettel készülök, hiszen ez azt jelenti, harminchat évesen még lehetőségem van ilyen szinten futballozni. Hogy mit szólok az eddigi igazolásainkhoz? Nagyszerű közösség a miénk, így ilyenkor azt figyelem elsősorban, hogy az újonnan érkezők miként illeszkednek be. Vaskó Tamásnak és Goran Maricsnak jelentős NB I-es múltja van, és bár sérülésből térnek vissza, a saját példámból tudom, ilyenkor extra motiváció dolgozik az emberben. Márpedig ebből közösen profitálhatunk."

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A DUNAÚJVÁROSNÁL

Érkezők: Goran Marics (szerb, szabadon igazolható, legutóbb Lombard Pápa), Vaskó Tamás (szabadon igazolható, legutóbb PAFC)
Kölcsönbe érkezők: Papp Máté (Videoton, legutóbb PAFC, kölcsönben)
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek: Álvaro Brachi (spanyol – Videoton), Hajdók Gábor (legutóbb Bölcske, kölcsönben), Holczer Ádám (Soroksár), Tóth Tibor (legutóbb Bölcske, kölcsönben), Safet Jahic (szlovén, szabadon igazolható), Szellák Soma (szabadon igazolható)
Távozók: Timotej Dodlek (szlovén, szabadon igazolható), Józsi György (szabadon igazolható), Rowen Muscat (máltai, szabadon igazolható), Szalai Tamás (Csákvár)
Kölcsönbe távozók:Milinte Árpád (Csákvár)
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz: Hangya Szilveszter
(MTK), Milan Perics (Videoton), Zsótér Donát (Videoton, onnan PAFC kölcsönbe)
Távozhatnak:

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik