Futsal: Puskást emlegették a sztárokkal tűzdelt győri gálán

MOHAY GÁBORMOHAY GÁBOR
2014.12.29. 20:45
Színvonalas szakmai napot rendezett a legjelentősebb magyar futsalklub, a Rába ETO.

Délelőtt rangos előadók beszéltek az utánpótlás-nevelés, a képességfejlesztés legfontosabb szakmai kérdéseiről, majd délután az új Audi Arénában a labda került főszerepbe: NB II-es Nyugat–NB II-es Kelet válogatott 4–3, Öregfiúk-válogatott–Újságíró-válogatott 10–5, Árkád-ETO–Audi ETO (nők) 8–3. A VIP-tornát az MLSZ együttese nyerte, megelőzve a helyi szponzorok és közéleti vezetők együttesét.

Az esti slágermérkőzés előtt váltottunk szót az egyik legsikeresebb spanyol klub, a tizenhétszeres bajnok, tizenegyszeres kupagyőztes, négyszeres európai és ötszörös világkupaelső Inter Movie Star elnökével. José Manuel Saorin elmondta, tiszteli a már az európai kupaporondon is jeleskedő Rába ETO törekvéseit, és a továbblépés eszközéül elsősorban a türelmet, az iskolai bajnokságokat, az edzőképzést és a fejlett futsal országokkal kiépítendő kapcsolatokat jelölte meg.

„Kétszáz gyerek játszik nálunk, tizennégy profi játékos alkotja az első csapatunkat, közöttük légiósokkal, és ez is emeli a bajnokság rangját és színvonalát. Hosszú volt az utunk idáig, anno a Real Madrid öregfiúcsapatával, Puskás »Pancho« Ferenc is próbálkozott a futsallal, de nehéznek tartotta a labdát és a kedvéért kézilabdával játszottunk meccset. Ma már erre nincs szükség, és kiválóságunk a portugál Ricardinho is speciális tudásával számít klasszisnak. Örülünk annak, hogy a sokszoros válogatott Juanra a mi nevelésünk után öregbíti jó hírünket Magyarországon”.

A nap csúcspontjaként a világsztárok együttese lépett pályára ötszáz néző előtt, az utóbbi évek ETO-válogatottja ellen, utóbbiba „hazatért” Gyurcsányi Zsolt, Madarász János és a portugál Ramada is. A nemzetközi alakulatot többek között a cseh gólkirály Michal Seidler, a horvát Frane Despotovic és Drazen Cavar, továbbá a francia Kevin Ramirez erősítették. A játék sok szépségét felvonultató mérkőzést Dróth Zoltán és Gyurcsányi Zsolt góljával 2–0-ra a hazai zöld-fehérek nyerték.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik