ETO: Légiósként önmagában kevés a jó teljesítmény - Sváb

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.25. 08:44
Nyolc mérkőzés egy szezon alatt. Ennél azért többre számított Sváb Dániel, aki tavaly augusztusban a Ferencvárostól szerződött az akkor még a német másodosztályban szereplő Energie Cottbushoz. Az évad aztán a labdarúgónak és csapatának egyaránt csalódást hozott, az együttes utolsó helyezettként kiesett a másodosztályból, a futballista pedig csak elvétve kapott lehetőséget.

„A számok nem hazudnak, és magyarázkodni sem szeretnék – kezdte Sváb Dániel. – A posztomon saját nevelésű fiatal, Alexander Bittroff volt a riválisom, nyilván többre lett volna szükség ahhoz, hogy kiszorítsam a csapatból. Talán türelmesebbnek kellett volna lennem, bosszantott, hogy nem kerültem azonnal a kezdőbe, magamat okoltam érte. Lehet, ha higgadtabb vagyok, ha jobban ismerem a közeget, minden másként alakul. Persze légiósként a jó teljesítmény önmagában kevés: hiába játszottam jól, ha kikaptunk, a következő meccsen már ismét Bittroff szerepelt a kezdőben.” Sváb Dániel. – A posztomon saját nevelésű fiatal, Alexander Bittroff volt a riválisom, nyilván többre lett volna szükség ahhoz, hogy kiszorítsam a csapatból. Talán türelmesebbnek kellett volna lennem, bosszantott, hogy nem kerültem azonnal a kezdőbe, magamat okoltam érte. Lehet, ha higgadtabb vagyok, ha jobban ismerem a közeget, minden másként alakul. Persze légiósként a jó teljesítmény önmagában kevés: hiába játszottam jól, ha kikaptunk, a következő meccsen már ismét Bittroff szerepelt a kezdőben.”

Bár a labdarúgó tavaly nyáron kétéves szerződést írt alá, a kieséssel a szerződés automatikusan érvényét vesztette, így az utóbbi hónapokban szabadon igazolható játékosként várta, hogyan alakul a sorsa. Szerette volna külföldön folytatni, ám idővel belátta, erre rendkívül kevés az esély.

„Túl keveset játszottam ahhoz, hogy eladható legyek, a világbajnokság évében különösen nehéz klubot váltani. Ennek ellenére bizakodtam, hiszen aki egyszer belekóstol a német közegbe, nem szívesen vált, de idővel rájöttem, csak a csoda segíthet abban, hogy légiósként folytassam. Csapat nélkül nem kellett kapkodnom, ám tudtam, hogy még Magyarországon is hátrányból indul, aki augusztus végén csatlakozik a kerethez, így a külföldi lehetőségre már semmi esélyem sem volt.”

A hátvéd nyáron nevelőegyesületénél, a Ferencvárosnál készült, majd szeptemberben a Győrhöz igazolt, ám a bemutatkozásra még várni kell.

„Fizikailag kifogástalan állapotban vagyok, de a csapattársaimat, az új klubot még szoknom kell. Győrben remek viszonyok között készülhetünk, nem hittem volna, hogy van olyan egylet itthon, amelyben a körülmények a németországiakat idézik. Tudom, hogy a hazatérésem miatt sok támadást kapok majd, sajnos az itthoni világ már csak így működik: ha sikeres vagy, mindenki mögéd áll, ám ha nem, ellened fordulnak. Ennek ellenére nem bántam meg az elmúlt évet, hiszen tapasztaltabb lettem, és mentálisan is erősödtem. A meccsek persze hiányoztak, minden futballista játszani szeretne, de állítom, a kinti edzés felér a hazai élvonalbeli bajnokik szintjéhez.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik