MLSZ: ennyi pénzt kapnak a magyar labdarúgó-akadémiák

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.14. 11:00
null
Ennyi pénzt kapnak a magyar labdarúgó-akadémiák
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) tizenöt, audit alá vont akadémiát és egyéb kiemelt utánpótlás-neveléssel foglalkozó sportszervezetet támogat. Idén a pénzek elosztásánál – most még csak mérsékelt arányban – a szövetség már figyelembe vette a belga Double Pass első körös felméréseit is.

A legnagyobb támogatásban a Sándor Károly Akadémia, az Illés Akadémia és a Magyar Futball Akadémia részesül – írja a csakfoci.hu. Érdekesség, hogy a Diósgyőr és a Ferencváros bázisa kapja az egyik legkevesebb támogatást a szövetségtől, de a kecskemétiek is a lista végén kullognak.

A finanszírozás döntően két részből tevődik össze, az egyik az alaptámogatás, a másik az aktivitási prémium (ennek alapja, hogy hány akadémián nevelkedő 23 év alatti játékos szerepel a felnőttcsapatban).

Az MLSZ tájékoztatása szerint a pénzek elosztásakor – igaz, még csak mérsékelt arányban – már figyelembe vette a belga Double Pass első körös felmérés eredményeit is. Az elnökség egyúttal döntött arról is, hogy 2016-ban a támogatások felosztása során az abban az évben esedékes teljes audit eredményét veszi figyelembe.

A táblázatból jól látható, hogy a tizenöt akadémia mindegyike 30, illetve 50 millió forint alaptámogatást kap az MLSZ-től. Erre jön az aktivitási prémium, amely a Double Pass felmérésén legjobban teljesítő Debrecen esetében a legmagasabb.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik