Fradi-Chelsea: Ez a lendület kell a bajnokságban is - Doll

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.10. 23:50
A Ferencváros új stadionjában rendezett első mérkőzésen a Chelsea Ramires és Cesc Fabregas találatával 2–1-re legyőzte a zöld-fehéreket. A találkozó után Thomas Doll, a Ferencváros német vezetőedzője azt mondta: a bajnokság szempontjából is fontos volt az angol csapat ellen nyújtott teljesítmény.

„A mai nap a stadionavatóról szólt, együtt lehettünk a szurkolóinkkal egy remek ellenfél ellen egy csodálatos napon. Sok nagy stadionban dolgoztam, Hamburgban, Dortmundban, megfordultam sok helyen a Bundesligában, de úgy gondolom, hogy a játékosaim közül sokan még nem éltek át hasonlót – nyilatkozta Thomas Doll a Sport Tv-nek. – Számomra is nagyszerű, hogy jelenleg lehetek itt Budapesten, amikor egy nagy hagyományokkal bíró csapatnál építettek új stadiont. Ez óriási dolog.”Thomas Doll a Sport Tv-nek. – Számomra is nagyszerű, hogy jelenleg lehetek itt Budapesten, amikor egy nagy hagyományokkal bíró csapatnál építettek új stadiont. Ez óriási dolog.”

„Nagyon jó munkát végeztek ma a játékosok, a Chelsea teljesen más szinten játszik. Könnyen előfordulhatott volna, hogy a Chelsea már az elején érvényesíti az erőfölényét, de ez nem így történt, és ezért a bajnokság szempontjából is fontos a mai teljesítmény.”

„Aminek nagyon örülök, hogy pimasz módon tudtunk focizni, ezt a lendületet a bajnokságba is magunkkal kell vinnünk – mondta a meccset követő sajtótájékoztatón a német szakember. – Tíz-tizenöt perccel a vége előtt, amikor belőtték a második gólt, Mourinho mutatta, öt védővel játsszanak, meg akarták tartani az eredményt, nyerni akartak, ez azt jelenti, hogy kivívtuk a tiszteletüket.”

„A háromvédős rendszerrel nagyon stabilak voltunk, meglátjuk, mit játszunk a jövőben. Sok lehetőségünk van, a csapat képes több rendszerhez is alkalmazkodni, tudunk válogatni közülük, de nem is a rendszer a lényeg, az a fontos, hogyan játsszuk” – tette hozzá Doll, aki szerint a tizenhatos környéki passzokkal kell pontosabbnak lenniük. A vezetőedző megkapta azt a kérdést is, hogy vajon a játékos Doll beférne-e a Chelsea-be. „Hát persze!” – reagált mosolyogva a német.

Doll: Milyen kérdés ez? Persze, hogy beférnék a Chelsea-be!

„Nagy élmény volt, nem vallottunk szégyent, ízelítőt kaptunk, milyen a profi futball – mondta a meccs után az FTC csapatkapitány, Gyömbér Gábor. – Nem vagdaltuk előre a labdákat, hanem megtartottuk. Az a feladatunk, hogy a bajnokságba is átmentsük ezt a formát.”

„Fontos, hogy a saját stadionunkban játszhatunk. Itt közelebb vannak a nézők, átlendíthetnek a holtpontokon. A bajnokságban, ha nem is lesznek ennyien, szükségünk lesz rájuk. Ha látják, támadófocit játszunk, élvezetes meccseink lesznek, ki fognak jönni” – fogalmazott középpályás, aki sajnálta, hogy egyik kedvence betalált.

„Nem emelnék ki senkit a Chelsea-ből, de a személyes kedvencem a Fabregas, sajnos nem találkozhattam vele a pályán, és gólt is rúgott...” – mondta Gyömbér.

Gyömbér: Nem vallottunk szégyent, de nagy a különbség

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik