Győri ETO: szerződtették a 29 éves szerb kapust

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.27. 20:08
A Győri ETO labdarúgócsapata hároméves szerződést kötött Milos Kociccsal – adta hírül a Rába-parti klub honlapja. A 29 éves szerb kapus legutóbb az egyesült államokbeli Portland Timbers játékosa volt.

„Tudom, hogy nagyon erős riválisaim vannak a posztomon, de az az egyértelmű célom, hogy az első számú kapus legyek – nyilatkozta Kocics az eto.hu-nak. – Nagyon szeretek versengeni, úgyhogy motivált leszek ezen a téren. Szeretném már a felkészülési meccsek alatt is megmutatni, mire vagyok képes, és persze szeretnék jól felkészülni az Európa-ligára.

Szerbiában kezdtem el focizni, a szülővárosomban, a Dubocsica csapatában, egészen fiatalon. Tizennyolc éves voltam, amikor a Radnicskihez kerültem. Végig számítottak rám a szezonban és sikerült is kiharcolnunk az első osztályba kerülést. Ezután tagja voltam Szerbia és Montenegró U21-es válogatottjának is.

Később kikerültem az Egyesült Államokba, egyetemre, ahol természetesen nem hagytam abba a labdarúgást. Több csapatban is megfordultam. A DC Unitedben, a Torontóban és a Portlandben is játszottam. Az egyetem befejezés után kaptam ajánlatokat az MLS-ből, de szerettem volna visszajönni Európába. Szasa Sztevanovicstól megkaptam a lehetőséget, és azonnal éltem is vele.

Fiatalkorom óta hatalmas, többmilliós metropolisokban éltem, és hogy őszinte legyek, már nyugodtabb környezetre vágyom. Úgy érzem, Győr tökéletes választás volt ehhez, ráadásul Szerbiához is közel van.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A GYŐRI ETO-NÁL
Érkezők: Windecker József (MVM-Paks – kölcsönből vissza?), Milos Kocics (szerb, Portland Timbers – Egyesült Államok), Németh László (Sopron – kölcsönből vissza), Simon András (KTE – kölcsönből vissza?), Stieber András (Aston Villa)
Távozott/távozhat: Rafael Burgos (salvadori, ?), Vladimir Djordjevics (szerb, ?), Patrick Mevoungou (kameruni, ?), Nagy Gergely (Dunaújváros) Mihai Nicorec (román, ?), Lazar Sztanisics (szerb, ?), Novák Csanád (Haladás)
Kiszemeltek: Milan Borjan (kanadai, klub nélkül, legutóbb Sivasspor – Törökország), Priskin Tamás (Austria Wien – Ausztria, legutóbb Maccabi Haifa – Izrael)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik