FTC: lengyel U-válogatott belső védő érkezett a Wislától

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.07. 20:56
null
A fiatal lengyel Michal Nalepa a Fradi új szerzeménye (Fotó: <a href="http://www.fradi.hu/hu/labdarugas/nb-i/hirek/michal-nalepa-alairt/20140607/c/7250" target="_blank">fradi.hu</a>)
Fiatal lengyel védőt szerződtetett a Ferencváros NB I-es labdarúgócsapata.

A Fradi szerződtette a 21 éves, utánpótlás-válogatott középső védőt, Michal Nalepát.

A 189 cm magas futballista a 13-szoros lengyel bajnok Wisla Krakówtól érkezett az Üllői útra.

A fradi.hu bemutatójából kiderül, hogy a remek fizikai adottságú Nalepa 2007-ben került a Wisla Kraków utánpótlásába, amelynél 17 esztendősen megkapta első profi szerződését.

Nalepa az első szezonjában mintegy 30 mérkőzésen viselhette a Wisla mezét az ifjúsági ligában. A krakkói csapat ezt követően két idényben is kölcsönadta őt. A fiatal labdarúgó előbb a Ruch Radzionkówhoz, majd a Niecieczához került, mindkét együttesben alapemberként számítottak rá.

2013-ban ismét visszakerült nevelőegyesületéhez, és a lengyel élvonalban is bizonyította, hogy rendkívül tehetséges futballista: a mögöttünk hagyott idényben 16 bajnoki és két kupamérkőzésen lépett pályára a Wislában. A krakkói gárdával a lengyel bajnokság ötödik helyén végzett.

A védő az U16-os korosztálytól kezdve tagja volt a lengyel utánpótlás-válogatottaknak, tehát az U17-es, az U18-as, az U19-es és az U20-as nemzeti csapatnak egyaránt alapembere volt, az U17-es és az U19-es válogatottnál a csapatkapitányi karszalagot is viselte.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Batik Bence (MTK – kölcsönből vissza?), Bosnjak Predrag (Haladás), Nagy Dániel (Osnabrück – Németország), Michal Nalepa (lengyel, Wisla Kraków – Lengyelország), Tomislav Havojic (horvát, NK Istra 1961 Pula – Horvátország), Orosz Márk (Lombard Pápa – kölcsönből vissza?)
Távozott/távozhat: Ulysse Diallo (mali, ?), Józsi György (?), Julian Jenner (holland, ?), Aleksandar Jovanovic (bosnyák, DVSC), Laczkó Zsolt (?), Mark Otten (holland, ?), Jack Tuijp (holland ?), Arsenio Valpoort (holland, ?)
Kiszemeltek: Futács Márkó (Leicester City – Anglia, legutóbb DVTK), Tarmo Kink (észt, Kaposvár), Radó András (Haladás), Vadász Viktor (DVTK)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik