DVTK: Bori Gábort szerződtették Paksról - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.13. 14:29
null
Bori szerződtetését hivatalos honlapján jelentette be a DVTK (Fotó: dvtk.eu)
A DVTK labdarúgócsapata szerződtette az MVM-Paks középpályását, Bori Gábort – a hírt a diósgyőriek hivatalos honlapja jelentette be.

 

A Nemzeti Sport Online már télen arról számolt be, hogy Bori Gábort szerződtetné Paksról a DVTK. Akkor azonban a hosszan elhúzódó tárgyalások során nem jutottak egyezségre a felek.

A 30 éves, a védelemben és a középpályán is bevethető, egyszeres válogatott Borit jól ismeri a DVTK vezetőedzője, Tomiszlav Szivics, hiszen korábban Kecskeméten és Pakson is dolgoztak együtt. Ezért is tartott ki jelöltje mellett a szerb szakember a téli sikertelen egyeztetések ellenére is.

„Rutinos középpályással erősödött a DVTK Európa-ligára készülő csapata. A 30 éves, korábbi válogatott Bori Gábor Paksról érkezik Miskolcra. A középpályásként és védőként is bevethető játékos 18 éves korában az MTK színeiben mutatkozott be az élvonalban és 2008-ban bajnoki címet és Szuperkupát nyert a kék-fehérekkel. Játszott az angol másodosztályú Leicester City-ben és az Újpestben is. A Tomiszlav Szivics irányította Kecskeméttel Magyar Kupát nyert, legutóbb pedig a Paks csapatát erősítette – mutatja be az új szerzeményt a dvtk.eu. – Az NB I legutóbbi kiírásában 27 bajnoki mérkőzésen 6 gólpasszt jegyzett, a Magyar Kupában egy, a Ligakupában három találkozón lépett pályára.”

„Nem kell bemutatni a szurkolóknak Bori Gábort, akivel a tárgyalások során hamar azonos hullámhosszra kerültünk – mondta el a klub honlapjának Árki Gábor, a DVTK sportigazgatója. – Örülök, hogy gyorsan sikerült megállapodni vele, amiben nagy szerepe volt annak, hogy végig érezhető volt, szeretne a DVTK labdarúgója lenni. A mai szerződéskötéssel biztossá vált, hogy Gábor együtt kezdheti a felkészülést a csapattal és pályára léphet az Európa-liga első mérkőzésén is.”

Bori Gábor pénteken átesett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, majd aláírta a szerződését, és 2014. június 20-án Diósgyőrben kezdi el a munkát. Arról nem számolt be a klub, hogy Bori hány évre kötelezte el magát.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL
Érkezők: Antal Botond (Kaposvár), Bori Gábor (MVM-Paks)
Távozott/távozhat: Mohamadou Abdouraman (kameruni, Nyíregyháza Spartacus?), Augusto Batioja (ecuadori ?), Futács Márkó (Leicester City, Anglia – kölcsönből vissza, onnan Mersin Idmanyurdu – Törökország), Gohér Gergő (?), Zoran Kosztics (szerb ?), Ivan Rados (horvát), Nenad Rajics (szerb ?), Vadász Viktor (?)
Kiszemeltek: Balázs Benjámin (Kaposvár), Bognár István (Mezőkövesd-Zsóry), Ivan Lovric (horvát, Bp. Honvéd), Horváth Tamás (Mezőkövesd), Nagy I Gábor (Haladás), Németh Márió (Haladás), Georges Griffiths (elefántcsontparti, Lombard Pápa)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik