Burcsa elárulta, miért fogadta el a Videoton ajánlatát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.31. 10:08
null
Burcsa Győző (balra) ismét figyelheti Kovács Ferenc szavait (Fotó: Szabó Miklós)
Mint ismert, Burcsa Győzőt nevezték ki a labdarúgó NB I-ben szereplő Videoton klubigazgatójának. A szakvezető a Nemzeti Sportnak adott interjúban elmondta, miért döntött úgy, hogy az üzleti életet hátrahagyva hosszú évek után ismét szerepet vállal a magyar futballban.

 

– Csaknem húszévnyi távollét után tér vissza a futballba. Mi vette rá, hogy az üzleti életet hátrahagyva ismét a honi labdarúgásban vállaljon szerepet?
– Elsősorban az, hogy olyan felelősségteljes pozíciót kaptam, amelyet már régi vágyam volt betölteni. Másrészt pedig olyan klubban dolgozhatok, amelynél rendezett körülmények uralkodnak.

BÍZNAK BENNE

„A tűzbe merem érte tenni a kezem – mondta Kovács Ferenc, a Videoton tiszteletbeli elnöke Burcsa Győzőről, akit személyesen választott ki klubigazgatónak. – Szakmai irányítója nem volt eddig a klubnak, minden más igen, régi vágyunk teljesült azzal, hogy megleltük a hosszú távú szakmai stratégia megalkotóját, felelősét. Több, volt válogatott labdarúgó is szóba került, de Burcsa Győzőnél alkalmasabb embert nem is találhattunk volna, én már régen szerettem volna visszahozni Fehérvárra. Örülök, hogy végre sikerült. Szakmailag szabad kezet kap, minden döntés joga az övé. Úgy hiszem, nagy népszerűségnek örvend a lépés a városban, olyan egykori Vidi-játékos és edző tér vissza, aki sok örömet szerzett már a szurkolóknak.”

– Nem is támadtak kétségei, hogy érdemes-e az amúgy zavaros magyar futballba visszatalálnia?
– Általában racionálisan döntök, a fehérvári pedig jó, érdekes, emberpróbáló feladat, de mindig is szerettem a kihívásokat.

– Azt mondja, vágyott egy ilyen munkakörre. Ezek szerint eleddig egyszer sem kínálták meg ilyen állással?
– Nem, pedig akadt évekkel ezelőtt olyan egyesület, amelyiknél magam ajánlottam, hogy betöltöm a klubigazgatói posztot, kiválasztom a játékosokat, az edzőt, ha pedig sikertelenek vagyunk, nyugodtan kirúghatnak. Nem volt rám szükség.

– Fehérváron ezek szerint ön dönt edzőkérdésben, keretkialakításban?
– Igen. Szabad kezet kaptam. Leginkább persze önmagamhoz szeretnék hű maradni, vagyis olyan európai szintű közeget szeretnék megteremteni, amelyikre a nívós szakmai munka jellemző, ahol a játékosok és az alkalmazottak tisztelik egymást, ahol az edző nem a játékvezetőkkel foglalkozik, ahol a mértéktartás és egymás elismerése a domináns. Tartom, ha mi nem mutatunk tiszteletet, más sem tud tisztelni minket.

– Ezek szerint mégsem szakadt el annyira a futballtól, illetve a Sóstói Stadiontól…
– A Nemzeti Sport minden mérkőzésen ott van, önökön keresztül képet kaphattam sok mindenről. Amúgy meg magam is jártam meccseken.

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, MILYEN JÁTÉKOSOKKAL ERŐSÍTENÉ MEG A VIDEOTON KERETÉT BURCSA GYŐZŐ ÉS MILYEN EDZŐT KÉPZEL EL A FEHÉRVÁRI CSAPATNÁL, KERESSE A SZOMBATI NEMZETI SPORTOT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik