Újpest-FTC: már biztos, hogy Kabát kihagyja a derbit

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
2014.04.03. 16:28
null
Kabát Péter nem játszhat a Fradi ellen (Fotó: Veres Viktor, archív)
A Magyar Labdarúgó-szövetség fellebbviteli bizottsága helybenhagyta a fegyelmi bizottság elsőfokú határozatát Kabát Péter két mérkőzésre szóló eltiltásával kapcsolatban, így biztossá vált, hogy az Újpest támadója kihagyja a Ferencváros elleni holnapi derbit.

Mint ismert, a fegyelmi bizottság két mérkőzésre tiltotta el Kabát Pétert, miután az Újpest–Diósgyőr mérkőzés 75. percében Kabát hátulról beletalpalt a diósgyőri Lazar Marjanovics térdhajlatába. A meccs közben a játékvezető nem vette észre a durva szabálytalanságot, ezért nem állította ki Kabátot, de a bizottság a találkozóról készült felvételek és a játékvezető kiegészítő jelentése alapján bizonyítottnak találta, hogy az Újpest játékosa veszélyeztette ellenfele testi épségét, ezért döntött a kétmeccses eltiltás mellett.

A támadót lesújtotta a hír, hiszen eltiltásra sem számított, így a fegyelmi tanácstól tárgyalást kért, amelyen jogi képviselőjével, dr. Visontai Csongorral felhívta a bizottság figyelmét arra, hogy eljárási hibát vétettek, ugyanis a határozat kihirdetése előtt nem vették figyelembe a fegyelmi szabályzat 18. §-ának (3) bekezdését. Az említett pont kimondja: a fegyelmi bizottság elnökének öt (indokolt esetben három) napon belül értesítenie kellett volna a támadót vagy a klubot arról, hogy Kabát ellen fegyelmi eljárás indult, ez azonban nem történt meg. Kabát így nem élhetett a fegyelmi szabályzat 19. §-ában említett védekezési jogával, hiszen mind ő, mind a klub csak későn értesült a határozatról.

Az eltiltás mértéke nem változott, ám a támadó az eljárási hiba miatt fellebbezett, így csak a fellebbviteli bizottság mai ülésén derült ki, hogy pályára léphet-e a pénteki derbin. A kétmeccses eltiltásból egyet már letöltött az elmúlt hétvégén, és miután a bizottság helybenhagyta az elsőfokú határozatot, a Fradi ellen sem játszhat.

Kabáttal ellentétben Rodenbücher István (MTK) három mérkőzésre szóló büntetését két meccsre mérsékelték.

LABDARÚGÓ NB I, 23. FORDULÓ
IdőpontMérkőzés (Tv)
Április 4., péntek
17.00
Puskás Akadémia FC–Szombathelyi Haladás (Tv: Sport 1)
Vad II István
19.00
Újpest FC–Ferencváros (Tv: Duna)
Farkas Ádám
Április 5., szombat
14.00
Budapest Honvéd–Diósgyőri VTK (Tv: Duna)
Erdős József
16.00Lombard Pápa–Pécsi MFC (Tv: Sport 1)
Fábián Mihály
16.00
MVM-Paks–MTK Budapest
Iványi Zoltán
18.00KTE-Phoenix MecanoVideoton (Tv: Sport 1)Andó-Szabó Sándor
20.00Debreceni VSC-Teva–Győri ETO FC (Tv: Sport 1)Kassai Viktor
Április 7., hétfő
20.45Kaposvári Rákóczi–Mezőkövesd (Tv: m2)
Szabó Zsolt
TABELLA ♦ GÓLLÖVŐLISTA ♦ MENETREND ♦ EREDMÉNYEK

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik