Újpest: eljárási hibát követtek el, mégis él Kabát eltiltása

Vágólapra másolva!
2014.04.01. 17:41
Bár a Fegyelmi Tanács elismerte, hogy eljárási hibát követett el Kabát Péter eltiltásakor, az újpesti labdarúgó két mérkőzésre szóló eltiltását kedden helybenhagyta. Kabát fellebbez, végleges döntés csütörtökön – tudtuk meg a lila-fehérek honlapjáról.

Kétmérkőzéses eltiltásával kapcsolatban Kabát Péter a Fegyelmi Tanácstól tárgyalást kért, amelyen jogi képviselőjével, dr. Visontai Csongorral felhívta a bizottság figyelmét arra, hogy a múlt héten eljárási hibát vétettek, ugyanis a határozat kihirdetése előtt nem vették figyelembe a Fegyelmi Szabályzat 18. §-ának (3) bekezdését.Kétmérkőzéses eltiltásával kapcsolatban Kabát Péter a Fegyelmi Tanácstól tárgyalást kért, amelyen jogi képviselőjével, dr. Visontai Csongorral felhívta a bizottság figyelmét arra, hogy a múlt héten eljárási hibát vétettek, ugyanis a határozat kihirdetése előtt nem vették figyelembe a Fegyelmi Szabályzat 18. §-ának (3) bekezdését.

Az ujpestfc.hu emlékeztet: az említett pont kimondja, hogy a Fegyelmi Bizottság elnökének öt (indokolt esetben három) napon belül értesítenie kellett volna a támadót vagy a klubot arról, hogy Kabát ellen fegyelmi eljárás indult, ez azonban – ahogyan azt a keddi tárgyaláson a bizottság jelenlévő tagja is elismerte – nem történt meg. Kabát így nem élhetett a Fegyelmi Szabályzat 19. §-ában említett védekezési jogával, hiszen mind ő, mind a klub csak szerdán értesült a határozatról.

Kabát eltiltását ennek ellenére helybenhagyták, ám ő az eljárási hiba miatt fellebbezett, így csak csütörtökön derül ki, hogy pályára léphet-e a Ferencváros elleni pénteki derbin.

AZ MLSZ KEDDI FEGYELMI DÖNTÉSEIRŐL IDE KATTINTVA OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik