Haladás: Rajos elüldögélhetett volna a kispadon, de nem akart

Vágólapra másolva!
2014.01.27. 12:11
Noha szerződését még nem írta alá, szinte mindenben megegyezett az NB II-es Ajka vezetőivel a Haladás volt játékosa, Rajos Gábor – olvasható a haladas.hu-n. A játékos elmondta: Szombathelyen még koptathatta volna a kispadot a tavasszal, de ezt nem akarta.

„Az ajkaiak mellett volt osztrák alacsonyabb osztályú csapattól is ajánlatom, de Ausztriában majd csak főállás mellett szeretnék focizni – tudtuk meg Rajos Gábortól. – Ajkán sok exszombathelyi futballista játszik, nem kerültem teljesen új közegbe, a csapat felét már ismertem. Fél évig játszom Ajkán, aztán meglátjuk a folytatást. Nem volt könnyű a váltás, hat éves korom óta a Haladás kötelékébe tartoztam, 19 esztendősen mutatkoztam be a felnőttcsapatba. Rengeteg szép emlékem van, kétszer is megnyertük az NB II-es bajnokságot, igaz, elsőre adminisztratív okok miatt nem jutottunk fel" – mondta Rajos.

„Újoncként bronzérmet szereztünk, nekem is jól ment a játék, gólokat szereztem. Nagyképűség nélkül mondhatom, az utolsó fél évet leszámítva mindvégig alapembernek számítottam a Haladásnál – ezért kicsit szomorú voltam, amikor télen közölték, ha úgy gondolom, keressek magamnak csapatot. Nehezen léptem túl a történteken, egy igazi baráti társaságot hagyok itt. Persze benne volt a levegőben, hiszen ősszel négy percet játszottam a Diósgyőr, és 40 másodpercet a Videoton ellen – utóbbi meccsen volt az ominózus kiállításom. Ami nem hiszem, hogy befolyásolta a szakmai stáb döntését, már korábban akadtak arra utaló jelek, hogy nem számítanak rám."

A játékos elmondta, hogy tévhit, hogy sérülés miatt maradt ki ősszel a csapatból.

„Tavasszal sokat voltam sérült, így csak két bajnokin játszhattam, az viszont tévhit, hogy ősszel is sérüléssel bajlódtam, csak augusztusban hagytam ki két hetet. Ám hiába edzettem becsülettel, a csapat jól szerepelt, nem tudtam beverekedni magam a kezdőbe, bár kaphattam volna több lehetőséget is.Tavasszal elücsöröghettem volna a kispadon vagy a lelátón, de 29 éves vagyok, még játszani akarok. Kilencvenkilenc NB I-es meccsnél tartok, titkon remélem, hogy valahol még összejön a 100. is."

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A HALADÁSNÁL
Érkezők: Czafit Richárd (Körmend – lejárt a kölcsönadási szerződése), Gyűrű László (szabadon igazolható, legutóbb Nagymegyer – MSK Vel'ky Meder – Szlovákia),Kulcsár Kornél (ZTE FC – kölcsönből vissza?)
Távozott/távozhat: Andorka Péter (Gyirmót?), Guzmics Richárd (?), Jagodics Bence (Lombard Pápa?), Kulcsár Kornél (Lombard Pápa ?), Németh Márió (DVTK?), Rajos Gábor (FC Ajka, Ausztria?)
Kiszemeltek: Dvorschák Gábor (szabadon igazolható, legutóbb Carl-Zeiss Jena – Németország), Floszmann Tamás (szabadon igazolható – legutóbb Újpest FC), Pogacsics Krisztián (Sageata Navodari – Románia), Scheilinger György (MTK Budapest, az ősszel kölcsönben Vecsés)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik