FTC: 10 millió forinttal segítik Adams továbbtanulását

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.14. 12:17
null
Adamsnek (balról a második) új életet kell kezdenie, ehhez jelentős támogatást kap az FTC szponzorától (Fotó: Szabó Miklós)
A Tigra Kft. és a Ferencvárosi Torna Club ma délelőtt sajtótájékoztatót tartott, amelyen bejelentették: az informatikai cég 10 millió forintos ösztöndíjjal támogatja a nemrég szívinfarktust kapó Akeem Adams magyarországi továbbtanulását – adta hírül a fradi.hu.

„Adams jó kedélyű, sztárallűrök nélküli fiú, akit mindenki azonnal megkedvelt, és rögtön befogadta őt a Fradi. Nagyon nehéz út áll előtte, teljesen új életet kell kezdenie. Ezért szeretnénk felajánlani neki, hogy amennyiben felépülése után elvégezne egy magyar egyetemet, tízmillió forintos ösztöndíjjal támogatjuk őt. Hajrá, Akeem!” – mondta Vertán György, a Tigra Kft. tulajdonos ügyvezetője.

A kórházi jelentés szerint Adams jelenleg stabil keringés mellett a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáján áll kezelés alatt, folyamatos műszívkezelést igényel. A műszívkezelés mellett tartós vérhígító-kezelésre szorul a trombózisos szövődmények kivédése céljából, de örömteli hír, hogy az intenzív osztályon megkezdte a gyógytornát.

„A Tigra Kft. hosszú ideje szponzorunk, és Adams tragédiája után azonnal felajánlotta segítségét – olvasható Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatójának nyilatkozata a klub honlapján. – A mostani sajtótájékoztatón nemcsak a Tigrának, hanem mindazoknak szeretnénk köszönetet mondani, akik eddig mellettünk álltak. A rengeteg véradónak, a magyar sporttársadalomnak, külön kiemelve az Újpestet és a Diósgyőrt, a brazil Fluminensének, amely aláírt mezt küldött nekünk – ez utóbbit már licitre is bocsátottuk. A Városmajori Klinika orvosainak szintén rendkívül hálásak vagyunk, amiért mindennap küzdenek azért, hogy Adams életben maradhasson és felépüljön. Adams jelenleg stabil keringés mellett folyamatos műszívkezelést igényel. Ez alatt tartós vérhígító-kezelésre szorul a trombózisos szövődmények elkerülése végett. Örömteli hír, hogy Akeem az intenzív osztályon a gyógytornát is megkezdte.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik