A klub nélküli André Alves Budapesten kávézott, és várja az ajánlatokat

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2013.11.07. 07:46
null
André Alves játéka emelné az NB I színvonalát és értékét<br />(Fotó: NS-archív)
André Alves Magyarországon van. A brazil labdarúgóról mindössze annyi konkrétumot tudni, hogy jelenleg nincs klubja. Információink szerint a harmincesztendős légiós szívesen visszatérne Magyarországra, hiszen annak idején remekül érezte magát hazánkban.

A brazil támadó – a 2010–2011-es bajnokság gólkirálya – majdnem két évig volt távol Magyarországtól, ráadásul amióta 2012 januárjában aláírt a ciprusi Omonia együtteséhez, alig volt lehetősége hozzánk jönni. A csatár a szigeten megtalálta számításait, a kezdeti nehézségeket követően jól beilleszkedett, és szép lassan a gólokat is elkezdte termelni. Honfitársával, a szintén Brazíliában született, korábban a Ferencvárosban és a Debrecenben futballozó Leandróval is jól kijött, és családja is megkedvelte a napsütötte országot. André Alves végül 38 mérkőzésen 18 gólt szerzett az Omonia színeiben, ám a Cipruson beütő gazdasági válság az ő szerződésére is hatással volt, klubja végül többszöri megkeresés után júniusban beadta a derekát, és engedett az érte kapott kétszázezer dollárnak...

André Alves azonban most ismét szabadon igazolható, a csatárnak ugyanis az Arab Emírségek bajnokságában szereplő Dubai CSC-nél nem sikerült megváltania a világot, az együttes vezetői állítólag a játékos ár-érték arányát kifogásolták. Merthogy „raklapnyi” pénzt kifizettek érte a ciprusiaknak, a teljesítménye azonban messze elmaradt a várttól. A vezetők nemcsak a gólok számában, de mezőnymunkában is többet vártak a brazil légióstól, és hogy a szakmai stáb sem volt maximálisan elégedett vele, azt mi sem mutatja jobban, minthogy a csatár csupán egy bajnokin és két kupamérkőzésen lépett pályára.

André Alves tehát csapat nélkül van, és klub, illetve munka híján a hét elején egy budapesti bevásárlóközpontban kávézgatott feleségével és kislányával, majd vásárolgattak, de a jövőjéről nem kívánt nyilatkozni, mondván, egyelőre nincs semmi konkrétum, addig meg minek borzolni a kedélyeket… A támadó kiegyensúlyozottnak, vidámnak látszott, semmi jele sem volt az utóbbi hónapok mélyrepülésének, tehát önbizalommal telve várja a folytatást.

Nem túlzás azt mondani, hogy a hozzá hasonló típusú befejező csatárra szinte minden NB I-es csapatnak szüksége lenne. De ki tudja megfizetni? A bajnoki címre törő együttesek közül szakmailag talán leginkább a Ferencvárosba illene bele, hiszen a nyáron szerződtetett holland Jack Tujip továbbra sincs megfelelő állapotban, elöl André Alves Böde Dániel mellett élhetne, mint hal a vízben. A debrecenieknek aligha szerepel a tervükben a brazil megszerzése, a győriek már így is bevásároltak csatárból (Rudolf Gergely, Lázok János), Diósgyőrben mostanában pedig ésszerűbb gazdálkodásba kezdtek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik