Videoton: Calatayud a Marcában dicsérte Magyarországot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.02. 17:06
A Videoton nyári szerzeménye, a spanyol kapus Juan Calatayud a tekintélyes madridi napilapnak, a Marcának számolt be eddigi magyarországi tapasztalatairól – írja a vidi.hu.

„Nagyon boldog vagyok. Már az eddigi, rövid magyarországi tartózkodásom alatt is kiderült számomra, hogy vannak dolgok, amelyek fényévekre vannak attól, amit Spanyolországban megszoktam. A Vidinél együtt reggeliznek és ebédelnek a játékosok, és minden nagyon jól szervezett. A játékosok és az edzők minden nap elején külön köszönnek egymásnak, ilyet otthon nem lehet látni. Ott egy »jó reggelt« után mindenki leül a helyére öltözni" – nyilatkozta Calatayud a sportnapilapnak.

Egyetlen nehézsége a magyar nyelv a 33 éves kapusnak: „A magyar meglehetősen bonyolult nyelv, de az edzések angolul folynak, így azért nincs gond a kommunikációval" mondta.

Kiemelte, szerződésében szerepet játszott, hogy új futballkultúrát is meg akart ismerni még azokban az években, amíg tart a pályafutása, és céljait is egyértelműen lefektette. „A Vidivel szeretném megnyerni a magyar bajnokságot, és utána az európai porondon is sikeresen szerepelni" – fogalmazott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik