Cottbus: „Néhány papír hiányzik Sváb szerződtetéséhez, nem sietünk”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.09. 14:48
Korábban beszámoltunk róla, hogy a Cottbus azért húzza a tavasszal még a Ferencvárosban játszó Sváb Dániel szerződtetését, mert ha csak szeptember 2-án igazolják át, akkor megússzak az egyébként a Fradinak járó közel hatszázezer eurós nevelési költséget. Ezt erősíti a német csapat vezetőedzője, Rudi Bommer nyilatkozata is.

A másodosztályú Cottbus vasárnapi sandhauseni bajnokija előtt a cottbusi lr-online.de beharangozó cikket közöl, melyben kitér Sváb Dánielre is – megjegyzi, a régóta a csapattal készülő magyar védőnek továbbra sincs játékengedélye.

„Néhány dokumentum még hiányzik az előző klubjától, mi nem sietünk a szerződtetésével" – nyilatkozta a 22 éves játékossal kapcsolatban Rudi Bommer vezetőedző.

Nem csoda, hogy nem sietnek, hiszen bár Sváb szabadon igazolható, 23. életéve betöltése előtt nevelési költségtérítést kellene fizetni érte korábbi klubjának, a Ferencvárosnak, ami elérhetné a hatszázezer eurót. Sváb szeptember 2-án lesz 23 esztendős: ha akkor szerződtetik, akkor már nem kell nevelési költséget utalni. Az nem valószínű, hogy a magyar csapat miatt csúszik a szerződéskötés – Bommer ugye erre hivatkozik –, mert ezzel csak a Ferencváros jár rosszul.

A Cottbus egy vereséggel és egy győzelemmel kezdte a bajnoki szezont a német másodosztályban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik