Jack Tuyp lehet a Fradi új gólvágója

B. B.B. B.
Vágólapra másolva!
2013.07.05. 23:19
null
Tuyp (balra) már Budapesten van, hamarosan a Fradi játékosa lehet (Fotó: Imago)
Egy napja Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója a Nemzeti Sportnak úgy nyilatkozott, nagy dobásra készül a Ferencváros, a kerethez hamarosan olyan labdarúgó csatlakozik, aki sokat segíthet a csapatnak azokon a mérkőzéseken, amelyeken Böde Dánielnek esetleg nem megy a játék. Nevet természetesen nem árultak el a zöld-fehéreknél, hiszen aláírt szerződés még nincs, a futballistát más klubok is ostromolják, tudását jól jellemzi, hogy próbajátékra nem kellett jönnie, egyből ajánlatot tettek eléje. Utánajártunk, hogy ki lehet a titokzatos futballista.

Külföldi, rendkívül gólerős, érkezésével minőségileg javulhat a zöld-fehérek támadójátéka – a tavalyi és a tavalyelőtti szezonban is rengeteg gólt lőtt abban a bajnokságban, amelyben játszott. Nagyjából ennyit lehetett tudni Mr. X-ről.

Hollandiából származó információk szerint Jack Tuypre illik a leírás, ráadásul a játékos péntek este már meg is érkezett Budapestre. A Volendam 29 esztendős gólvágóját édesgetné magához a Ferencváros, pontosabban már sikerült is meggyőzni arról, hogy számára (is) a Ferencváros a legjobb választás a jövőjét illetően. Jack Tuyp háromszor volt a holland másodosztály gólkirálya, hat évvel ezelőtt huszonhat, a legutóbbi két idényben pedig előbb húsz, majd huszonhét találattal végzett a góllövőlista élén. A játékost ugyanaz a menedzseriroda segíti, amely a Manchester United világklasszisának, Robin van Persie-nek az ügyeit intézi, és bár több nagy klub is vitte volna a holland labdarúgót, ő a zöld-fehéreket választotta.

Gólok Jack Tuyptól

Úgy tudjuk, hogy a futballista mindenképpen váltani akart, hiszen a Volendam az osztályozón lemaradt az élvonalba jutásról, a másodosztályban már alaposan „kilőtte" magát, Ricardo Moniz őt is megerősítette döntésében, ráadásul június 30-án lejárt a szerződése. Jack Tuyp péntek este landolt Budapesten, szombaton valószínűleg átesik a kötelező orvosi vizsgálaton, azt követően pedig már csak a klub bejelentését kell megvárni. Egyezkedni ugyanis már nincs min, a felek elfogadták egymás feltételeit, a megállapodás megszületett.

A rutinos csatár remek társa lehet Böde Dánielnek, góljai zömét közelről szerezte, tipikusan olyan labdarúgó, aki az ellenfél kapuja előtt mindig ott van, ahol éppen lennie kell. Sőt, ha szükséges, a tizenegyeseket is magabiztosan értékesíti, mindamellett hihetetlenül technikás, a legutóbbi idényben nemegyszer ejtette át a labdát pimaszul a rá kirontó kapuson. A jelek szerint megvan tehát Böde Dániel csatártársa. Jack Tuyp a hétvégén már új társaival is találkozhat, a Ferencváros szombaton 18 órától Telkiben zárt kapuk mögött a marokkói Radzsa Casablanca együttese ellen gyakorol, az összecsapást minden bizonnyal a holland gólzsák is megnézi.

Mr. X már Budapesten van, az ajánlólevele nem rossz: az elmúlt két idényben nem kevesebb, mint negyvenhét gólt termelt.

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, A FERENCVÁROS MEGKERESTE-E A DVSC-TŐL TÁVOZÓ ADAMO COULIBALYT, VEGYE MEG A NEMZETI SPORT SZOMBATI SZÁMÁT.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Busai Attila (Szolnok, kölcsönből vissza?), Grúz Tamás (Szolnok, kölcsönből vissza), Kurucz Péter (Siófok), Máté János (Siófok, kölcsönből vissza?), Arsenio Valpoort (holland, Heerenveen – Hollandia), Zsivóczky Norbert (Szigetszentmiklós, kölcsönből vissza?)
Távozik/távozhat: Stanley Aborah (belga-ghánai, ?), Júnior Fell (brazil, ?), Juha Hakola(finn, ?), Martin Klein (cseh,?), Quenten Martinus (holland, Emmen – Hollandia), Máté János (Haladás?), Orosz Márk (Lombard), Milan Perics (szerb, Videoton – kölcsönből vissza?), Marko Ranilovic (szlovén, Kaposvár?), Sváb Dániel (Energie Cottbus – Németország ?)
Kiszemeltek: Elek Róbert (szabadon igazolható, próbajáték), Jean Carlos Dondé (brazil, szabadon igazolható, próbajáték), Mirza Halilagic (bosnyák, FK Radnicki Lukavac – Bosznia Hercegovina, próbajáték), Nagy Dominik (Pécsi MFC, próbajáték), Adin Jahic (bosnyák, OFK Gradina – Bosznia-Hercegovina, próbajáték), Nagy Ádám (szabadon igazolható, próbajáték), Jack Tuyp (holland, szabadon igazolható, legutóbb Volendam – Hollandia)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik