Videoton: „Nagyon jó volt Sousa, de Gomes talán még jobb”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.22. 09:35
null
José Gomes (képünkön) munkája elnyerte a fehérvári tulajdonos tetszését (Fotó: Korponai Tamás)
Garancsi István, a labdarúgó NB I-ben szereplő Videoton tulajdonosa szerint jelenleg egy hároméves periódus második esztendején vannak túl, így legközelebb, azaz jövőre bajnokságot kell nyerniük, hogy ezt a szakaszt sikeresnek ítélhessék. A klubvezető úgy látja, az eredményes nemzetközi szerepléshez újfajta munka kell mindenkitől, amiben jó volt Paulo Sousa, de José Gomes talán még jobb.

 

Az elmúlt idényt a bajnokságban a második helyen zárta a Videoton, továbbá elődöntős volt a Magyar Kupában és döntős a Ligakupában. A Videoton FC idén minden szinten jól teljesített, trófeát azonban nem sikerült szereznie.

„Jelenleg egy hároméves periódus második évén vagyunk túl. Ahhoz, hogy ezt a hároméves szakaszt sikeresnek ítélhessük, jövőre bajnokságot kell nyernünk. Idén is voltak sikereink, de nem szabad hátradőlnünk. Komoly váltás történt a klub életében, így a második félévtől egy teljesen más szisztéma alapján dolgoztunk" – utalt a molcsapat-futball.blog.hu-nak adott interjúban Garancsi István tulajdonos a téli edzőcserére, amikor José Gomes váltotta Paulo Sousát.

„Szeretnénk megvetni a lábunkat az európai mezőnyben. Ez azonban másfajta munkát igényel, mint amit itthon megszoktunk. Nem csak a klub vezetőitől, de a háttéremberektől is. Ebben nagyon jó volt Sousa, de Gomes talán még jobb" – beszélt a közeli tervekről Garancsi.

„Nem mondom, hogy jólesett, amikor felállt, de mindig kell lennie egy B-tervnek is. Csak az volt a kérdés, hogy magyar vagy külföldi edzőt ültessünk a helyére. Paulónak perzselt a közelsége. Már játékosként is világsztár volt, egy különleges személyiség. A magyar foci annyira még nem nyitott, hogy hosszabb távon ilyen embereket megértsen. Ugyanakkor nem lenne helytálló összehasonlítani Gomessel, hiszen ő egy egészen másfajta karakter" – beszélt a váltásról a klubvezető.

A szakvezető csalódott lenne a tavalyi sikerek után, ha idén nem sikerülne hasonlót elérni az Európa-ligában. Ugyanakkor tisztában van vele, hogy egyelőre még bravúrnak számít a magyar csapatoktól a csoportkörbe kerülés.

„Kevés a nemzetközi rutinunk. Minden csoportkörbe jutás – bárkiről is van szó – komoly bravúr és komoly fegyvertény. Nem kis szerencse kell hozzá és nagyon sok múlik a sorsoláson" – hangsúlyozta az elmúlt szezonban elért nemzetközi sikerek súlyát Garancsi.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik