Videoton: Garancsinak nem esett jól Paulo Sousa távozása

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.21. 22:00
Garancsi István, a labdarúgó NB I-ben szereplő Videoton tulajdonosa a MOL Csapat futballblogjának elmondta: a következő szezonban nemcsak bajnokságot akarnak nyerni, hanem az európai mezőnyben is megvetnék a lábukat.

„Jelenleg egy hároméves periódus második évén vagyunk túl. Ahhoz, hogy ezt a hároméves szakaszt sikeresnek ítélhessük, jövőre bajnokságot kell nyernünk. Idén is voltak sikereink, de nem szabad hátradőlnünk. Komoly váltás történt a klub életében, így a második félévtől egy teljesen más szisztéma alapján dolgoztunk” – utalt a klubvezető a téli edzőcserére, amikor José Gomes váltotta Paulo Sousát.

A Videtoton tulajdonosa szerint Paulo Sousát Magyarországon nem nagyon értették meg, és nagyon sajnálta, amikor a korábbi portugál válogatott futballista távozott tőlük.

„Nem mondom, hogy jól esett, amikor felállt, de mindig kell lenni egy B-tervnek is. Csak az volt a kérdés, hogy magyar vagy külföldi edzőt ültessünk a helyére. Paulónak perzselt a közelsége. Már játékosként is világsztár volt, egy különleges személyiség. A magyar foci annyira még nem nyitott, hogy hosszabb távon ilyen embereket megértsen. Ugyanakkor nem lenne helytálló összehasonlítani Gomessel, hiszen ő egy egészen másfajta karakter – mondta Garancsi István, aki nem csak a hazai porondon ünnepelne sikereket. – Szeretnénk megvetni a lábunkat az európai mezőnyben. Ez azonban másfajta munkát igényel, mint amit itthon megszoktunk. Nem csak a klub vezetőitől, de a háttéremberektől is. Ebben nagyon jó volt Sousa, de Gomes talán még jobb.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik