NB I: Az alázat meghozta a gyümölcsét - Tóth Bálint

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.02. 19:12
A labdarúgó NB I-ben bennmaradó Lombard Pápa edzője, Tóth Bálint a Diósgyőri ellen 1–1-re végződő találkozót követően játékosai alázatát magasztalta, és megjegyezte, a szerencse elöl is, hátul is a pártjukra állt.
„Arról szólt a mérkőzés, hogy becsülettel, tisztességesen játsszuk le. Gratulálok a Pápának, és sajnálom a Siófokot, mert nagyon szép eredményeket ért el, de ilyen a futball. Sok kihagyott lehetőségünk volt, de örülök, hogy mégis sikerült kiegyenlítenünk a szurkolótáborunk előtt” – mondta Kovac Zoltán a mérkőzést követően a Sport1-nek.

„Látványos foci volt, jól fociztunk. Az első húsz percben nem, akkor még idegesek voltak a játékosok, lassan jöttek bele a meccsbe, ám a második félidőre felengedtek és megnyerhettük volna a meccset” – tette hozzá a diósgyőri edző.

„Köszönjük az elismerő szavakat, ezek nagyon sokat számítanak nekünk – mondta ezt már a gratulációk után a Lombard hétfőn kinevezett vezetőedzője, Tóth Bálint. – Mentálisan már a mérkőzés elején ott voltunk, és az első tizenöt perc a miénk volt. Utána következett egy holtpont, lüktetett a játék ide-oda, mindkét csapat előtt adódtak lehetőségei. Egy kicsit úgy érzetem ekkor, hogy megtorpantunk, a szünet nagyon jókor jött. Akkor összeraktuk magunkat. Az a baj, hogy volt két-három sérültünk, de kitűnőre vizsgáztak, aztán utána a szerencse is mellénk állt hátul is meg elöl is. A sorsunk ekkor már nem a saját kezünkben volt, de a jó Isten megsegített minket, és az az alázat, amelyet a játékosok bemutattak, meghozta a gyümölcsét.”

„Nem voltam ideges a pálya szélén, én a tizenkettedik játékos vagyok, látom kívülről, mi zajlik a pályán. Egy edző nem lehet ideges. Az más, hogy ott téblábol, mert nagyon messze van a kispad a pályától, ezért kell közelebb menni az oldalvonalhoz” – zárta mondandóját a pápai mester.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik