NB I: Győrben rendezik az FTC-MTK örökrangadót

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.13. 14:38
Nem a Puskás Ferenc Stadionban, hanem a győri ETO Parkban fogadja az FTC az MTK-t a labdarúgó NB I 28. fordulójának szombati mérkőzésén – adta hírül az mtkhungaria.hu. Az örökrangadó helyszínét a Depeche Mode koncertje miatt kellett megváltoztatni.

Az MTK hivatalos honlapjának tanúsága szerint a Depeche Mode május 21-i (kedd) koncertje miatt az FTC nem fogadhatja fővárosi riválisát a Puskás Ferenc Stadionban. Az új helyszínt is kijelölték, az örökrangadóra a győri ETO-parkban kerül sor.

Az FTC épp vasárnap lépett pályára az ETO Parkban, akkor vendégként, és 1–0-ra kikapott a bajnoki címet megszerző Győri ETO-tól. Az MTK a 28. és a 29. fordulóban is Győrben lép pályára, szombaton az FTC „vendégeként”, majd jövő héten az ETO ellen. A ferencvárosiak a záró fordulóban a Kaposvárt is Győrben fogadják.

Az FTC elnöke, Kubatov Gábor, illetve az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál egyaránt megerősítette: nem sikerült megegyezni a Depeche Mode menedzsmentjével arról, hogy a stadiont az MTK elleni meccs után „adják át”, illetve a Bp. Honvéd tulajdonosával sem – a Bozsik-stadion használatával kapcsolatban a mérkőzés biztosítása maradt nyitott kérdés.

„Mielőtt azt hinné valaki, hogy megcsípett minket a "hülyebogár", vagy arra gondolnának, hogy nem kezelnénk partnerként a szurkolóinkat, szeretnék megnyugtatni mindenkit, hogy ez nem így van. A döntésünk megalapozott, ugyanis az elmúlt hetekben számtalan lehetőséget végignéztünk. Elsőként felvettük a kapcsolatot a Depeche Mode menedzsmentjének budapesti embereivel. Azt próbáltuk elérni , hogy egy nappal (mindössze egy estével) később kezdjék el felépíteni a színpadot. Elutasítottak minket.

Budapesten minden lehetséges egyéb helyszínt számba vettünk. Kézenfekvő lett volna az MTK pálya. A versenykiírás szerint a pályaválasztói jogról kellett volna lemondanunk (elcserélni nem lehet, mert az első meccset már lejátszottuk). Így vendégként 2000 szurkolónk jutott volna be. Ezért ezt elvetettük. Tárgyaltunk Kispesten. Ott az volt a feltétel, hogy nem a saját biztonsági szolgálatunk nem felügyelhette volna a meccset. Én másra nem bíztam volna a szurkolóinkat. Újpestre ...ugye nem kell magyaráznom. A Vasas pálya rossz minőségű. Ott szívesen felújítottuk volna a gyepet, de a nézőtér 3500 főre van hitelesítve. Más alkalmas stadion nincs Budapesten!

Vidéki stadionok közül megnéztük azokat, ahol normális minőségű gyep van és könnyű a megközelíthetőség. Vác (nincs normális gyep) , Videoton (mindkét fordulóban otthon játszanak).Maradt a Kecskemét és Győr. A győri stadion minden tekintetben jobb.

Minket is megdöbbentett , hogy milyen korlátozottak a lehetőségeink egy Ferencváros szintű csapat számára. Ezek után írtuk alá (ma !) a szerződést az ETO-val. Holnap értesíteni fogunk mindenkit, miként tudja a Club segíteni a szurkolók eljutását Győrbe.” – közölte Kubatov Gábor saját facebook-oldalán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik