Haladás: kérdéses Gőcze, Mursits, Búrány, Kenesei és Simon Á. sorsa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.29. 12:07
Rajos Gábor kivételével valamennyi, a nyáron lejáró szerződésű futballistával tárgyaltak már az élvonalbeli Szombathelyi Haladás labdarúgócsapatának vezetői. Egyelőre azonban kérdéses Gőcze Gergő, Mursits Roland, Búrány Zoltán, Kenesei Krisztián és Simon Ádám jövője – számolt be róla a klub honlapja.

Hat játékos szerződése jár le az idény végén a Szombathelyi Haladásnál. A két kapus Gőcze Gergő és Mursits Roland mellett a hátvéd Búrány Zoltán, a középpályás Rajos Gábor, valamint a csatár Kenesei Krisztián kontraktusa 2013. június 30-ig tart.

„Mursits Rolandnak tavaly decemberben megtettük ajánlatunkat, akkor azt mondta, még gondolkodik – nyilatkozta Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója. – Azóta nem beszéltünk vele a jövőjével kapcsolatban. Gőcze Gergőnek szintén decemberben tettük meg ajánlatunkat. Ő egyértelműen jelezte: mindenképpen védeni szeretne. Nemrégen elmondta, megkereste a Pécs, ám ennél többről egyelőre nincs szó. Felajánlottuk neki, hosszabbítson szerződést a Haladással, és egy évre kölcsönadjuk egy NB II-es csapatnak, amelynél biztosan első számú kapusként számítanak rá. Öt olyan másodosztályú klubról tudok, amely játékosokat szeretne kölcsönvenni tőlünk, és van olyan is, amelyik kapust keres. Másik két kapusunknak, Rózsa Dánielnek és Dombó Dávidnak élő szerződése van, Artner Tamásnak pedig az a kérése, hogy minimum három kapussal vágjunk neki az NB I-nek. Rózsa és Dombó tehát adott, mellettük elsősorban Gőczében gondolkodunk. Hangsúlyozom: Mursits-sal és Gőczével decemberben meg akartunk egyezni, ám egyikük sem írt alá. Búrány Zoltánnak korábban felajánlottuk a szerződéshosszabbítást, de még nem döntött, megvárja a bajnokság végét. Rajos Gáborral még nem ültünk le. Kenesei Krisztiánnak plusz egy évet ajánlottunk fel, mellette az Illés Akadémián edzői munkát. Ám még ő sem döntött. Simon Ádámmal kapcsolatban azt tudom mondani, hogy amíg nem vagyunk tisztában vele, ki megy, ki jön, addig a középpályással kapcsolatban sincs konkrét elképzelésünk.”

A sportvezető beszélt a fiatal tehetségről, a tavasszal már húzóembernek számító Radó Andrásról, akivel kapcsolatban elmondta: legutóbb januárban érdeklődtek iránta, azóta sem érdeklődés, sem konkrét megkeresés nem érkezett. Devecseri Szilárddal viszont egy évvel hosszabbítottak, így szerződése jelenleg 2016. június 30-ig érvényes. Egyelőre egy érkező játékosuk van – a veszprémi Predrag Bosnjak –, de vannak további kiszemeltjeik is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik