NB I: Aki pályára lép, „dögöljön meg” a sikerért - Zsivóczky

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.10. 11:25
Az NB I rossz időjárás miatt elhalasztott 20. fordulójában szerdán 18 órától Lombard Pápa–DVSC-Teva labdarúgó-mérkőzést rendeznek.

Kondás Elemér, a bajnoki címvédő, jelenleg 5. helyen álló DVSC vezetőedzője a Bp. Honvéd elleni döntetlen után és hiányzói ellenére is mindenképpen győzelmet vár csapatától, a 14. helyezett Lombard Pápa mestere, Zsivóczky Gyula öt vereséget követően nem számít semmire, de megalkuvás nélküli küzdelmet akar látni a Loki ellen.

„Egy hét alatt három mérkőzést játszunk, a Honvéd elleni bajnokin már túl vagyunk, szerdán Pápán lépünk pályára, míg szombaton az Egert fogadjuk. Úgy terveztük, hogy ebből a három találkozóból a lehető legtöbbet hozzuk ki. Sajnos a száz százalékot már nem tudjuk teljesíteni, de a Lombard otthonában mindenképpen úgy szeretnék szerepelni, hogy megszerezzük a három pontot” – nyilatkozta a dvsc.hu-nak Kondás, aki Novakovics és Rezes játékára sérülés, Nagy Zoltánéra pedig eltiltás miatt nem számíthat a Pápa elleni idegenbeli találkozón.

Pölöskey Péterre azonban biztosan számít a vezetőedző, hiszen a huszonegy éves támadó a Honvéd és a Pécs kapujába is betalált az utóbbi mérkőzéseken. A Ferencvárostól érkező Pölöskey szerint hiába erősebb a Debrecen kerete a Pápáénál, ellentmondás nem tűrő játékra lesz szükség, ha győzelemmel szeretnék folytatni a szombaton megkezdett sűrű hetet.

„Noha az utóbbi találkozókon gyengébben szerepeltek a pápaiak, masszív, jó csapatról van szó – mondta a Naplónak Pölöskey. – Egységesek, vannak kreatív játékosaik is, mint Marics vagy Tóth Bence, akik egy-egy villanással mérkőzéseket tudnak eldönteni. Ennek ellenére a DVSC kerete erősebb, mint a Lombardé, úgyhogy mindenképpen nyerni akarunk. Ahhoz, hogy ez valóban sikerüljön, mindvégig jó felfogásban kell futballoznunk, az elejétől ellentmondást nem tűrően kell küzdenünk.”

A bajnokságban immáron ötszáz perce gólképtelen, utolsó öt meccsén egyaránt vereséget szenvedő Lombard Pápa szakvezetőjét Bíró Péter klubtulajdonos a héten bizalmáról biztosította. Zsivóczky Gyula ennek megfelelően próbálta felrázni tanítványait a Debrecen elleni találkozó előtt.

„A Debrecen elleni meccsel kapcsolatban tulajdonképpen nem számítok semmire. Azt várom el a játékosaimtól, hogy aki pályára lép, az »megdöglik« a sikerért ˜– idézte a veol.hu a szakembert. – Az már más kérdés, hogy mindebből mi sül majd ki. Még egyszer mondom, megalkuvás nélküli küzdelmet akarok látni. Ettől kezdve mindenki a saját bőrét viszi a vásárra. Több olyan játékos is van a keretben, akiben megbíztam, aki mellett minden szinten kiálltam, de nem kaptam vissza tőle azt a teljesítményt, amit jogosan elvártam.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik