Válogatott futballistákkal erősített a Győri ETO

Vágólapra másolva!
2013.02.01. 11:26
null
Tarmo Kink ismét együtt dolgozhat Győrben Pintér Attilával (Fotó: NS-archív)
A Győri ETO ma hivatalos sajtótájékoztatón erősítette meg a Nemzeti Sport Online tegnapi információját: Tarmo Kink két és fél év után visszatért a magyar csapathoz. Ugyanakkor nem ő az egyetlen új szerzemény, és további próbajátékosokról is szó esett a klub mai sajtótájékoztatóján.

 

A Győri ETO ma két játékos szerződtetését jelentette be: az észt válogatott támadó, Tarmo Kink és a próbajátékon megfelelt szlovák válogatott védő, Marián Had is az NB I listavezetőjénél folytatja a pályafutását. A szabadon igazolható Had két és fél éves, Kink egyéves szerződést kötött. Utóbbi kölcsönbe érkezett az olasz Varesétől, de a győriek opciós jogot is szereztek a további szerződtetésére.

Kinkkel kapcsolatban elhangzott, hogy a Videoton és a Debrecen is érdeklődött iránta, de korábbi edzője, Pintér Attila hívásának nem akart nemet mondani, így visszatért az ETO-hoz.

A 69-szeres válogatott Kinknek korábban Győrben kiválóan ment a játék: 2009 januárjában érkezett a Levadia Tallinntól, a tavasz folyamán 11 bajnokin három gólig jutott, majd alapember volt a 2009–2010-es szezonban és 12 gólt jegyzett az NB I-ben. A transfermarkt.de portál szerint az ETO 2010 nyarán nagy haszonnal, 880 ezer fontért, mintegy 300 millió forintért adta el a Middlesbrough-nak a támadót. Kink az angol klubnál 22 bajnokin lépett pályára a Championshipben, és ezalatt négy gólt szerzett, majd 2012 februárjában ingyen került az ukrán Karpati Lvivhez. Itt nem tudott megragadni, és tavaly nyáron az olasz másodosztályú Vareséhez került. Ebben az idényben 10 meccsen lépett pályára a Serie B-ben, gólt nem ért el.

Marián Had 14-szer szerepelt hazája válogatottjában. Az alsókubini születésű játékos játszott Rózsahegyen, Csehországban a Brnóban, Oroszországban a Lokomotiv Moszkvában, kölcsönben a portugál Sportingban, a cseh Sparta Prahában, majd 2010-ben a Slovan Bratislava játékosa lett, ősszel pedig a szlovák másodosztályú DAC-ban futballozott Dunaszerdahelyen. Bal oldali védőként és bal oldali belső védőként is bevethető.

A győriek holnap törökországi edzőtáborba utaznak, ahol nyolc felkészülési mérkőzést játszanak majd. A mai sajtótájékoztatón kiderült, hogy az edzőtáborban két, egyelőre meg nem nevezett próbajátékos is csatlakozik az ETO-hoz: egyikük egy 25 éves francia bal oldali védő, a másikuk pedig egy 19 éves grúz csatár.

A korábban tesztelt portugál Joao Paiva nem szerződik Győrbe, ugyanakkor Valentin Babic, Jarmo Ahjupera Marko Dinjar és Simon András még a télen távozhat, ők nem is utaznak el az edzőtáborba. Utóbbi nem fogadta el a Siófok ajánlatát, így a korábbi hírekkel ellentétben nem kerül kölcsönben a sereghajtóhoz. A beleki táborba öt saját nevelésű fiatal, Németh László, Kozma Máté, Nagy Gergely, Kalmár Zsolt és Paget Olivér is Pintér Attila csapatával tart.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A GYŐRI ETO FC-NÉL
Érkezők: Farkas II Balázs (DVSC-Teva), Marián Had (szlovák, DAC – Szlovákia), Tarmo Kink (észt, Varese – Olaszország), Simon András (Lombard Pápa – kölcsönből vissza)
Távozik/ távozhat: Valentin Babic (horvát, ?), Mihai Dina (román, Poli Timisoara – Románia), Marko Dinjar (szerb, ?), Molnár Péter (Kecskemét?), Simon András (?), Jarmo Ahjupera (Újpest?),

Kiszemeltek: Antal Botond (Kecskemét)

A GYŐRI ETO FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEI, TÖRÖKORSZÁG (BELEK)
Február 3. Győri ETO–FK Príbram (cseh) és FK Taraz (kazah)
Február 6.
Győri ETO–Lokomotiv Plovdiv (bolgár)
Február 9.
Győri ETO–Dinamo Moszkva (orosz) és Senica (szlovákiai)
Február 12.
Győri ETO–Krilja Szovjetov (orosz)
Február 15.
Győri ETO–Csernomorec Burgasz (bolgár) és FK Rad (szerb) vagy Metalurg Doneck (ukrán)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik