PMFC: Támogatjuk Bajzátot - hogy máshol megújuljon

Vágólapra másolva!
2013.01.29. 09:00
null
Bajzát játszani akar, de még nem tudja, hogy hol teheti ezt meg (Fotó: NS-archív)
Korántsem biztos, hogy a PMFC-ben kezdi meg a tavaszi szezont Bajzát Péter. A csatár szerződése még 2014-ig él a pécsieknél, akik azonban megfelelő ajánlat esetén elengednék a támadót. Bajzát szerint a klub már nem is nagyon számol vele.

„...Hallom, hogy nem ragaszkodnak hozzám mindenáron a klubnál."

Amikor egy labdarúgó hasonló kijelentésre ragadtatja magát a téli átigazolási időszakban, joggal gondolhatja a szurkoló: nem jelentene meglepetést, ha az illető nevével rövid időn belül már egy másik csapat keretében találkozna. Azt azért nem állítjuk, hogy ezek után fixre vehető Bajzát Péter távozása a PMFC-től (az idézett mondat ugyanis tőle származik...), ám az is biztos, az NB I kétszeres gólkirálya az elmondottak alapján bizonytalannak érzi a helyzetét, és a felvetődő kérdéseire választ szeretne kapni a vezetőktől.

Amikor a pécsiek edzőjétől, Márton Gábortól megkérdeztük, mi a véleménye a támadó nyilatkozatáról, egyáltalán, mennyire számít a harmincegy esztendős futballistára, még nem igazán tisztult a kép...

„Keretünk képlékeny állapotban van, akad olyan poszt, ahová szeretnénk még igazolni – mondta a játékosok hétfői szabadnapján Márton Gábor. – Ami pedig a Bajzát Péter által elmondottakat illeti, arról csak annyit: ha valakire nem számítunk, akkor azzal közöljük ezt, mégpedig vezetői vagy edzői szinten."

Nos, ilyen kijelentés (vagyis hogy nem számítanak Bajzát Péterre) tudomásunk szerint nem hangzott el a pécsi elöljárók részéről, ugyanakkor az ősszel négy bajnoki gólig jutó csatár már jelezte, esetleg másik együttesben folytatná a pályafutását.

„Bajzát Péter még az elmúlt héten kereste meg a kollégámat, Feleki Attilát azzal, hogy megfordult a fejében a távozás gondolata – idézte fel a történteket a pécsiek cégvezetője, Elbert Gábor. – Úgy fogalmazott, vannak kételyei, számítunk-e rá, mire mi azt feleltük: ha tudunk abban segíteni, hogy máshol megújuljon, boldognak érezze magát, valamint a klubváltással a PMFC sem jár rosszul, akkor támogatjuk az elképzelései megvalósításában. Péterről emberként csak jókat mondhatok, és mert futballistaként is minőséget képvisel, nem meglepetés, hogy máris több helyről érdeklődtek iránta. Egyébként hétfőn is beszéltünk a lehetséges folytatásról, kedden is egyeztetünk majd, és ha úgy alakul, reményeim szerint mindannyiunk számára jó döntést hozunk."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik